Мая Илиева е на път за загуби цялото си многомилионно наследство и да се сбогува с охолния живот, пише Пик.

Вдовицата на Георги Илиев - Главния има сериозни проблеми със завърналия се от Дубай Христофорос Аманатидис-Таки.

Той наследи ВИС-2 и държи и до днес контрола върху нея, въпреки че доста години бе в изгнание като беглец от родните власти. От края на миналата година след падането на обвиненията срещу него Таки е свободен да се връща в родината, когато пожелае и започна поетапно да стяга редиците в групировката си.

Преди месец пък окончателно се прибрал в родината заедно с жена си Боряна Шехтова и сина им и отседнали именно в хотела на Мая Илиева на морето. Таки демонстрирал съвсем явно силата и намеренията си да е единствен шеф на структурите, вземайки кабинета на вдовицата на Главния.



Мая Илиева побързала да се върне в България от Доминиканската република, разбирайки, че губи властта, но негодуванието й въобще не било посрещнато с разбиране от Аманатидис.

Нещо повече – той й показал, че тя вече няма място в управлението на хотелиерския и туристически бизнес на структурите и е време да се оттегли от всякакви постове.

„Мая буквално е заложница на Таки и не я чака нищо добро. Ако се опита да му се опъне, като нищо ще й вземе всичко и ще я остави без пари.

Единственият й вариант е да го слуша и да си трае и да продължи да си живее охолно, без да се прави на голяма бизнесдама и шефка” - коментират запознати с драмата на вдовицата.