Вдовицата на Георги Илиев - Мая, вече спокойно може да мине под венчило.

След два месеца пада тежката забрана за венчавката й от покойния шеф на ВИС, научи "България Днес". Според представители от ъндърграунда преди убийството си Главния е изготвил специално завещание.

С документите прехвърлял всичко на любимата си, но при едно условие - тя да не се омъжва до навършване на 10 години от смъртта му. В противен случай щяла да изгуби оставените пари и имоти, които възлизали на десетки милиони. Адвокати не уведомили веднага бившата манекенка, а чак когато видели, че тя може да загуби състоянието.

Мутренската вдовица чинно изпълнявала заръката на мъжа си. Тя се замисляла да я наруши единствено покрай връзката си с варненския бандит Николай Иванов-Шванца. Любовта така окрилила Мая Илиева, че тя извади на показ авантюрата си със състезателя по картинг и го показа в обществото. Страстта между двамата пламна през 2008 г. и продължи почти три години. Шванца дори се пренесе да живее в къщата на любимата си в столичния квартал на богатите "Маунтин вю" край Панчарево.

Според общи приятели двамата не били един за друг, защото Иванов бил далеч от класата на бившата манекенка. Въпреки това тя захвърлила 3-годишния траур и се влюбила в поредното лошо момче.

Именно заради проблемите на Шванца с полицията отново се заговори за вдовицата на боса на ВИС. Варненецът попадна на мушката на разследващите покрай спецакцията срещу бригадата за мокри поръчки на Радослав Калчев - Черния Роди. Първоначално Шванца бе арестуван, но после освободен, след като го разпитали. Барети тарашиха жилището на шампиона, но се оказа, че той е духнал още щом го пуснали от кауша.

По информация на ченгета Шванца е потеглил към топлите страни. Разследващите проверяваха дали бившите влюбени гълъбчета отново не поддържат комуникация, както и дали Илиева не е помогнала на екслюбовника си, като му преотстъпи вилата си в Доминикана, където да се скатае. Наскоро видната вдовица призна, че й се ходи на дълга почивка на някое топло място.

Тя ще почете 10 години от смъртта на половинката си на 25 август. На фаталната дата през 2005 г. Жоро Илиев бе ликвидиран в комплекс "Мултиплейс" в Слънчев бряг. Там той трябвало да празнува победата на отбора си "Локо" (Пд) в евроквалификация, но бе покосен от куршум в сърцето. Според ченгетата килърът, стрелял от отсрещния хотел "Хризантема", е пернишкият бандит Васил Арарски - Райко Кръвта. Самият той е убит няколко месеца по-късно. В момента баща му бай Васо е на подсъдимата скамейка като бос на бригадата за убийства "Килърите 3".