Мая Илиева подели имотите на Георги Илиев. Вдовицата на бизнесмена най-накрая се помири с племенницата и сестра му, отстъпвайки голяма част от състоянието, което притежава.

От няколко месеца вдовицата е започнала подялба на имуществото, като е предоставила немалка част от него на Мариана Илиева и Ивон Илиева–сестра на и племенница на Георги Илиев. Трите бяха в дългогодишна вражда, но най-накрая се помириха.

Както е известно, след убийството на Георги Илиев, Мая се оказва изключително богата наследница и то за една нощ. Наследява шест хотела, сред които и „Дюн“, както и цяло състояние–огромни суми в чуждестранни банкови сметки.

За кратко време ликвидира целия бизнес, оставяйки само луксозния фризьорски салон, който притежава. А сумите са преведени по сметки, които са създадени от братята още приживе.

Състоянието се оценява на близо 500 милиона долара, което е и една от причините за гнева на Мариана Илиева и дъщерята на Васил Илиев. Първата трябва да се задоволи единствено с плажния бар в приморско, докато Мая получава яхти, апартаменти, заведения и ресторанти, както и редица други. Делът на Ивон Илиева също не е особено голям.

С посредничеството на приближени до вдовицата на Главния и сестра му, двете успяват да се помирят, пише „България днес“, цитира HotArena.net. Мая започва малко по малко да прехвърля част от имуществата.

Предоставени са им търговски площи и огромна къща с магазин в Кюстендил, по един огромен апартамент в Слънчев бряг, както и солидни суми. Веднага след това двете роднини на Главния създават обща фирма за недвижими имоти, която се развива доста успешно.

Говори се, че Мая Илиева е омекнала и е осъзнала, че Васил Илиев и съпругът й няма да се върнат никога. Както и че няма смисъл да се ожесточава срещу останалата част от фамилията.

Освен това вдовицата започна да излиза малко по малко от сенките и да се появява в светските среди. Тя дори рискува да официализира връзките си с Ники Шванца, макар двамата отдавна вече да са разделени.

А освен това сложи край на семейните вражди и се помири с роднините на мъжа си. Като се съгласи да сподели с тях и част от състоянието, което Георги и Васил Илиеви натрупаха през годините.

Снимка: Булфото