Червената депутатка Мая Манолова е на път да спечели битката с рака и успокои всички, че здравето й се подобрява.

„Добре съм и няма да умирам. Не бих искала да навлизам в подробности, но за да успокоя близките си хора и десетките си приятели и съпартийци, искам да им кажа, че няма никакво основание за тревога. Скоро ще съм в България и сами ще се уверите, че всичко с мен е наред”.

Така Мая Манолова лаконично описа здравословното си състояние пред „Уикенд” след грозните спекулации, свързани с тежката болест, която лекува. Новият омбудсман и бивш депутат от БСП се бори с рак на гърдата, пише hotarena.net.

Неприятната новина бе съобщена в началото на седмицата от два благоевградски вестника, а темата моментално обиколи цялото медийно пространство.

Уви, новината е вярна. Отделен е въпросът дали е уместно да бъде тиражирана точно в момента, в който Мая се лекува. Други две дами от родната политическа сцена също преминаха през тежката борба с рака – Йорданка Фандъкова и Емилия Масларова. С тях обаче медиите постъпиха коректно и оповестиха новината чак когато болестта бе победена и двете решиха сами да споделят за нея.



Важното в момента е, че най-страшното е вече зад гърба на бойната дама. Мая Манолова в момента се лекува в Германия, в една от най-авторитетните клиники в малкия академичен град Хумболт.

Тя се е подложила на химиотерапия. Лечението протича успешно и най-вероятно червената фурия ще да се върне към нормалното си ежедневие в България до седмици, за да поеме поста си на омбудсман.

„Всичко, свързано със здравословното състояние на Мая в медиите, разстройва семейството и най-вече половинката й Ангел Найденов. Затова напишете добрата новина – най-лошото е зад гърба й, прогнозите са отлични, със сигурност немските лекари са й помогнали”, казват нейни близки от Кюстендил.

Манолова трябва да заеме новия си пост на защитник на народа през октомври. Според запознати, именно заради диагнозата си Мая се отказва от парламента и избира новото поприще, за да намали стреса и да има повече време за себе си.

Сега дори няма да присъства на предизборните мероприятия в Кюстендилско, уточняват от местният офис на БСП. Дори най-върлите опоненти на юристката вярват, че много скоро тя ще се появи усмихната и готова за нови битки като омбудсман.

Снимки: Булфото