Седмицата с новите изпълнения в Bailando ще отвори сцената на мечтите под звуците на етномузика от Балканите.

Тематичната вечер ще отбележи и журито. Ще видим Васил Найденов, Йорданка Христова и Татяна Лолова пременени в носии.

Утрешната вечер се очаква да донесе добра новина за партньора на Нели Рангелова. 26-годишният перничанин Венцислав Миланов, чиято мечта е да завърши висшето си образование, e получил предложение да учи английски в образователен център “Istudy”.

Те са се свързали с Bailando в края на работната седмица и са предложили да се срещнат с момчето.

„Венци ще учи при нас безплатно английски език. Дори това да означава да започнем от нулата и стигнем до последното ниво, ние ще подкрепим мечтата му”, обясни Ирина Бекярова бъдещ негов преподавател.

Младият перничанин остава в Bailando, за да сбъдне докрай мечтата си да завърши „Автомобилен дизайн”.

Етнотематиката е застъпена и в танците вторник вечерта. Стиловата пъстрота ще превърне сцената в арена, на която ще се сблъскат Балканския лъв и Иберийския бик под нежните звуци на един от първите бални танци.

Тандемите и техните хореографи са подготвили народни танци, пасо добле и фокстрот, за да впечатлят журито.

19 участници продължават да показват таланта си за сбъдването на своята съкровена мечта. Още в първата седмица, 19-годишната Евгения Терзиева изцяло сбъдна своята и получи помощ от пластичния хирург Николай Георгиев, за лечението на своята сестра.

Две от каузите направиха крачка в посока реализирането си, след като община Павел баня дари за каузата на Дидо от D2 и Богдана Митова терен, който ще ползват за построяването на къщички за хора с увреждания.

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски също подкрепи двама от мечтателите в Bailando. От името на общината той дари сграда за каузата на Калина Крумова и Александър Бонев, която да послужи за построяване на център за възстановяване и развитие на стволови клетки.

Четири двойки напуснаха Bailando, след като събраха най-малко зрителска подкрепа за каузата си. През първата седмица това бяха пеещите Антон Радичев с Джема Зачири и Евгения Раданова, която танцуваше с Асен Йорданов. Параскева Джукелова и Кичка Бодурова, заедно с партньорите си Венцислав Ненков и Тени Омеде отпаднаха във втората седмица на благотворителното шоу.

Въпреки че не са на сцената на Bailando, всички участници имат банкови сметки на. До финала на Bailando, те остават отворени за желаещите да подкрепят каузите на мечтателите.

Bailando се излъчва понеделник, вторник и четвъртък от 20:00 часа по Нова телевизия.