Принц Уилям и Кейт Мидълтън се колебаят между Австралия, Кения и Малдивите за медения месец

Големият бариерен риф край източния австралийски бряг е първата дестинация на принц Уилям, веднага след като се "бракува" за Кейт Мидълтън. Въпреки че маршрутът на медения месец не е официално разкрит, първият наследник на Чарлз намекна, че с жена му може да заминат за Австралия или Нова Зеландия. "Обичам гмуркането. Ще трябва да се върна в Кернс", заяви Уилям тези дни в Сидни.
Седмица в Уелс, Малдивите, Шотландия или романтично палуване в Кения, където принц Уилям зададе големия въпрос на момичето от народа, са също спрягани като възможни дестинации за кралския меден месец.

Междувременно в двора показаха каретата, която ще обслужи булката и младоженеца след венчавката в Уестминстърското абатство на 29 април. Кралската каляска "Ландау" е направена за Едуард VII през 1902 г. специално за неговата коронация. През 1981-ва тя беше използвана на сватбата на лейди Даяна и принц Чарлз. Преди 25 години вози и Сара Фъргюсън и принц Андрю след тяхното бракосъчетание.

Ако денят на сватбата се случи дъждовен, на разположение ще е не по-малко впечатляващата "Стъклена карета". Направена през 1881-а, тя участва в коронацията на крал Джорд V през 1911-а. Принцеса Даяна и Сара Фъргюсън са се возили с нея на път за сватбените си церемонии. Традицията младоженците да отидат разделени на сватбената служба ще бъде спазена. Мидълтън и Уилям ще използват официални автомобили от Кралския автопарк. Колекцията за тържествени случаи включва две "Бентли", три "Даймлер" и три "Ролс-Ройс", единият от които ще заведе Кейт до най-бляскавата церемония в съдбата й.

В шествието след нея ще участват общо пет карети за кума принц Хари и кумата, сестрата на Кейт Филипа, шаферките, кралицата, принц Чарлз със съпругата си Камила и родителите Мидълтън. В тях ще бъдат впрегнати 18 от 30-те коня в Кралската конюшня.

Списъкът с гостите за сватбата вече се изяснява. От 1900-те, които ще видят самата сватба, само 600 ще присъстват на официалния обяд. Престолонаследникът на Япония принц Нарухито и съпругата му принцеса Масако вече съобщиха, че ще пропуснат веселието заради бедствието в страната им. Принцът на Монако Алберт и неговата годеница, олимпийската шампионка по плуване Шарлийн Уитсток, ще присъстват на сватбата, пишат от "Стандарт".

Мистериозен мъж от САЩ плати 78 000 британски лири за прозрачната рокля, носена от Кейт Мидълтън в университета "Свети Андрюс" през 2002 г. Дрехата, изиграла ключова роля за събирането на принц Уилям и Кейт, бе оценена първоначалната между 8000 и 10 000 лири.