Холивудската красавица Меган Фокс заяви, че талантът и интелектът й са били пренебрегвани в началото на кариерата й заради външния вид.

Звездата от „Тялото на Дженифър“ каза, че през първата половина на кариерата й Холивуд е бил „патриархален, враждебен към жените ад“ и никой не е оценявал комедийните й умения, така че винаги е била третирана като „тъпа, но секси мацка”.

35-годишната брюнетка си спомня, че е била осъждана и критикувана от други жени в социалните медии, че изговаря на глас това свое мнение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)


Тя каза пред изданието The Washington Post: „Мисля, че най-малко през първото десетилетие на кариерата ми най-широко разпространеният начин, по който ме възприемаха беше като плиткоумна сексуална вампирка, ако това има някакъв смисъл. Това започна да се променя напоследък, когато хората започнаха да четат по-внимателно интервютата ми, да се вслушват в това, което казвам и започнаха да ме виждат по различен начин. Но в началото бях толкова изгубена и се опитвах да разбера как да имам нормално самочувствие и самооценка, за да намеря мястото си в този ужасяващ, патриархален и враждебен към жените ад, какъвто беше Холивуд по това време”.