Принц Хари разкри, че двамата с Меган Маркъл искат само две деца, за да спасят планетата, разкрива „Дейли мейл“. 34-годишният херцог направи това признание в интервю с експертката по съхранение на видовете Джейн Гудал, като част от изявата на съпругата му за британския "Вог". Припомняме, че Меган е гост-редактор на септемврийския брой на списанието.

Хари изрази в разговора безпокойството си за планетата, което от своя страна повдигна въпроса за идните поколения и за децата. "Максимално две", беше отговорът на Хари на въпрос за броя на децата, които би искал да има със съпругата си. Той призна, че бащинството го е променило до голяма степен не само в личен, но и в обществен план. Както и че появата на сина му Арчи на бял свят му е помогнала до голяма степен да погледне на живота по друг начин - така, че да бъде по-отговорен и обществено ангажиран, включително и към проблемите на планетата.

Хари заяви, че унищожаването на околната среда е изключително сериозен казус, който изисква обединение на силите и отговорността на всеки един гражданин по света. Той допълни, че хората вече живеят в това унищожение и че е време да се вземат мерки. За да илюстрира какво има предвид, припомни експеримента с живите жаби и кипящата вода, като сравни съвременните хора с жабите, намиращи се в прогресивно загряваща се вода. "Ние сме като жабите във водата и не съзнаваме, че тя вече е кипнала", предупреди той.

източник:woman.bg