Опра Уинфри е получила от телевизия CBS повече от 7 милиона долара за интервюто си с принц Хари и Меган Маркъл. Това твърди източник за The Wall Street Journal. Телевизионният канал ще излъчи интервюто днес, а двучасовият разговор, предизвикал куп коментари, се очаква с невероятен интерес. Във Великобритания са убедени, че то ще изнесе доста любопитни подробности от живота на кралския живот и ще предизвика истинско сътресение в обществения живот. 

„Дейли мейл“ твърди, че в разговора Маркъл ще обвини херцогинята на Кеймбридж – Кейт, херцогинята на Корноуел - Камила, и британският престолонаследник Чарлз, че са подавали на медиите отрицателна информация за нея, докато все още е била високопоставен член на британското кралско семейство. В YouTube се завъртяха два рекламни видеоклипа, имащи за цел да представят някои от основните теми, застъпени в интервюто. Уинфри пита Меган дали е имала "точка на пречупване" и дали е била принуждавана да мълчи.

Отговорите на херцогинята обаче не се разкриват. Явно, за да се провокира и стимулира още повече любопитството и интересът на зрителите, и в двата 30-секундни откъса от интервюто, пуснати от американската телевизия CBS, Маркъл не говори. За сметка на това обаче селектираната редакция залага на някои от най-интригуващите признания на принц Хари по време на разговора с Опра. Като причина да се оттегли от кралското семейство, той посочва тревогата си да не се "повтори" историята, визирайки живота на майка си - принцеса Даяна.

Херцогът на Съсекс заявява още, че е „облекчен”, че съпругата му Меган е до него. „Най-големите ми опасения бяха да не се повтори историята. Що се отнася до мен, аз чувствам облекчение и съм щастлив, че седя тук и разговарям с теб, а съпругата ми е до мен”, казва той. Що се отнася до другите теми, засегнати в интервюто, от CBS издават още, че Хари и Меган ще говорят за преместването си в САЩ миналата година, както и за бъдещите си проекти. Меган пък ще хвърли светлина върху „живота си като кралска особа, брака и майчинството”, казват от телевизията, като допълват, че тя ще говори и за това „как се справя с живота под силния обществен натиск”.

По-рано в интервю пред Джеймс Кордън принц Хари заяви, че се е оттеглил от кралските задължения, за да защити себе си и семейството си от „токсичната” среда, създадена във Великобритания от пресата.