Вчера, след цели две седмици на изолация от същинската игра, Big Brother свали статута на Фантом от образа на Миглена Каканашева - Мегз, превръщайки я отново в пълноправен състезател във формата.

Тя обаче, отново успя моментално да насочи светлините на прожекторите върху себе си и да разбуни духовете, като на вчерашните номинации, на които трябваше да се гласува с един позитивен и един негативен глас, тя обяви себе си за най-заслужилата победата. Мегз бе единствената, която се самопровъзгласи за победител, като нито един от съквартирантите не я номинира като най-малко заслужаваща.

Продуцентите отново се опитаха да я сринат психически с намек, че е егоцентрична, но дизайнерката запази самообладание и се обоснова с това, че за няколкото месеца престой в Къщата е единствената, претърпяла метаморфоза, доказала е терапевтичното действие на формата и е израснала личностно.

Тя много добре се аргументира и казвайки, че е много по-рудно да понесе отговорност, обявявайки себе си за най-достоен, отколкото да прехвърлиш топката на някой друг да защитава това признание. Доводите й са доста резонни и на фона на масовите гласувания за Даниел Петканов, тя именно него обяви за най-малко заслужаващ победата, тъй като безхарактерността му е опасна за обществото.

Дали Мегз има нюх и е усетила, че той е най-големият й конкурент и за това му сложи знак минус, или действително е разочарована от неговата пасивност, съвсем не е от значение, тъй като те вече реално са сигурни финалисти, а на косъм от победата ще си тръгнат двама измежду Шеф Петров, Дани Златков и Тото.