С неуместна снимка по време на празниците дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз разбуни духовете в социалните мрежи. Тя публикува свой кадър, на който държи „бамбинчето“, като уточни, че католиците като нея така наричат младенеца. То обаче бе бинтовано, боядисано с изкуствена кръв и лежеше около спринцовки, лекарства и спрейове за нос, пише "Монитор".

„Това е младенецът или както го наричаме ние католиците - “бамбинчето”. За тези от вас, които не знаят какво означава това - това е новороденият син на Бог - Иисус Христос. На снимката ми синът на Бог се е родил с увреждания. Болен е или неоправдан, или различен - както щете.“, написа към снимката тя.

Носителката на „Златна игла“ обясни, че в България различните не са приети от обществото и чрез тази си проява прави призив за промяна. Мнозина обаче намериха публикацията й за подигравка.

„Лекувай се, момиче!“, „Трябва да ти намерим нов и добър дилър, този ще те съсипе за новогодишният ти пост...“ и „Долнопробен и евтин пиар“, гласят само част от коментарите. Една жена дори разказа как е молила Каканашева за помощ в кампания за болно дете, но не получила отговор от нея.

Мегз шокира: Плеймейтките са новите будители

Ден по-късно Мегз реши да се реваншира на феновете си и сподели нова снимка, на която „бамбинчето“ е изчистено и без реквизит от аптеката. Към нея дизайнерката написа на последователите си дълга история, в която главен герой е прадядо й. „Един от прадядовците ми е бил свещеник и го е получил бамбинчето като подарък лично от царица Йоана. Прабаба ми разказваше, че царица Йоана още е дала съкровище на прадядо ми, за да го зарови в двора ни и когато размириците утихнат - да го използва за да помага на бедните, болните и неоправданите.“, пише тя. Като дете Миглена често търсила съкровището, „за да излекува всички болни“, но така и не успяла да го намери.