Детето-чудо на „Игра на тронове” Мейзи Уилямс ще се татуира, ако героинята й Аря оцелее и в осми сезон на култовия сериал на HBO.

Снимките на седми приключиха преди броени дни, като за втора поредна година четирите екипа прескочиха старата част на Дубровник като декор за Кралски чертог и се фокусираха върху Испания, Исландия и Северна Ирландия.

„Носят се слухове, че ако сценаристите не те убият от първи до осми сезон, то тогава трябва да отбележиш късмета си с татус – такава е традицията в каста. Всички сме в очакване дали ще ни бъде и догодина.

Аря бе щастливка и заживя в бруталния свят на Вестерос от пилотния епизод. Ако избутам до осми сезон ще се татуирам, иначе би било доста грубо!”, сподели пред TimeOut Уилямс.

Относно събитията в седми сезон тя е лаконична: „Да речем, че историята на доста герои достига своя пик и всички тръгват стремглаво надолу. Вълнуващо е. Наистина усещам, че края на шести сезон предвещаваше финала и на седми. Всеки персонаж слива малко или много съдбата си с другите и сега висчки ще се сринем заедно независимо от края на сериала.”, обясни 19-годишната британка. Тя бе избрана за ролята на Аря Старк, най-малката прицнеса на Севера, едва на 12. Това бе първата и роля и работа изобщо, а в шестте месеца в годината, в които посичаше гърлата на свирепи мъжаги, наваксваше с обучението си с частен учител на терен.

Уилямс не крие, че иска да обиколи света в момента, в който приключи с „Игра на тронове”. „Щаслтива съм, че това приключение е към своя край, защото мога да правя каквото си поискам. Ако искам да отделя три години за пътешествия мога да си го позволя и физически, и финансово.”, казва Мейзи.

Седмият сезон на „Игра на тронове” ще бъде излъчен през лятото по HBO. Епизодите ще са с три по-малко от обичайните 10, но с по-дълга продължителност.