Мексиканският нападател Куатемок Бланко влезе в историята това лято като третият най-възрастен футболист с гол на световно първенство.

Той се разписа от дузпа за победата на "сомбрерата" с 2:0 над Франция в груповата фаза, но след турнира Бланко, който е легенда в родината си, се върна към относителното спокойствие на втородивизионния футбол, пише .

Сега обаче той отново е на топа на устата. Причината е, че Куатемок се готви да изиграе ролята на пожарникар в нова мексиканска сапунка, в която негова партньорка ще бъде небезизвестната Лариса Рикелме.

Знойната парагвайка се прочу покрай подкрепата си за "гуараните" по време на Мондиал 2010 и вече няколко месеца не слиза от кориците на мъжките списания. Тя има малък опит в актьорската професия, но това е първата роля на Бланко.

*Лариса Рикелме

Сапунката е с красноречивото заглавие "Триумф на любовта" и ще бъде излъчвана от мексиканската "Televisa" - най-голямата испаноезична медия в света. Първите серии стартират следващия месец, а интересът към тях се очаква да бъде огромен.

"Сериалът е голямо предизвикателство за мен, нов етап от живота ми. Винаги съм казвал, че всичко зависи от психиката на човека и аз се надявам да се справя добре", заяви футболистът, който успоредно с тренировките си във втородивизионния Ирапуато се подготвя усърдно и за своя актьорски дебют.

*Куатемок Бланко

"Знам, че ще ме критикуват и хората ще ми се подиграват, но не ми пука. Ще дам всичко от себе си и знам, че ще успея. Ръководството на клуба ме подкрепя. Говорих с тях, все пак на първо място съм професионалист и имам отговорности към отбора си. Трудно е, но се опитвам да се приспособя и да съчетавам двете неща", добави 37-годишният нападател.

Миналия уикенд Куатемок Бланко изригна срещу Мексиканската футболна федерация заради решението й да накаже двама национали за 6 месеца и да глоби други 11 играчи заради партито, което те си спретнаха след контролата срещу Колумбия по-рано този месец. Легендата се завърна на родна земя преди една година, след като изкара два сезона в американския Чикаго Файър.

Вижте фотогалерия: Лариса Рикелме

Вижте видео: