Майкъл Кейн и Бен Кингсли пристигнаха в София, за да снимат психологическия трилър "Илайза Грейвс" (Eliza Graves) по Едгар Алън По. В него двамата играят психиатри.

Партнират им Джим Стърджис и Кейт Бекинсейл, които също са в страната. "Илайза Грейвс" разказва любовната история между млад лекар в психиатрична клиника в Северна Франция и красивата племенница на един от психиатрите. Филмът е по разказа на Едгар Алън По "Системата на д-р Тар и професор Федър". Режисьор е Брад Андерсън, продуцент - Мел Гибсън. "Илайза Грейвс" е продукция на "Ню Имидж".

Самият Мел Гибсън ще се присъедини към екипа на "Непобедимите 3", което автоматично означава, че мегазвездата ще дойде през август у нас. Секссимволът на Холивуд ще посети за първи път България, но както издадоха за "Стандарт", нямал търпение да види уникалните декори в Киноцентъра.

Гибсън беше разпитвал за страната ни Христо Живков и Христо Шопов, които участваха в хитовия му филм "Страстите Христови". Още тогава Мел не само остана със страхотно впечатление от актьорите, но след това беше споделил, че е любопитен да се озове в България. Авторът на ултраекшъна Силвестър Сталоун поканил първоначално Гибсън като режисьор.

Но през април разкри, че Мел е отказал да бъде зад камерата. Според слуховете Гибсън ще бъде злодеят в новата част от сагата. Така той ще наследи Жан-Клод ван Дам, който последния път беше лошият.