Американската актриса Мелани Грифит разкри, че през 2011 г. е била диагностицирана с епилепсия.

Припадъците си тя обвърза с множеството стресови ситуации, в които попадала през последните години. „Мозъкът ми е прецакан. Това е“, пошегува се тя по време на конференция за неврологичното здраве на жените в Бевърли Хилс преди дни.

60-годишната звезда разбрала за здравословния си проблем след два сериозни припадъка на яхта по време на филмовия фестивал в Кан. Макар лекарите на терен да не сметнали състоянието й за сериозно, американските медици я диагностицирали като епилептик.

„Радвам се, че съм човек, който може да си позволи лечение на по-високо ниво, с най-новите технологии. Ужасяваща в случая е ситуацията, в която попада средностатистическият човек, да не говорим за хората, които едва успяват да свържат двата края. Какво правят те, когато имат четири деца, за които да се грижат, и получат припадък?“, емоционална бе Грифит от подиума на събитието.

Актрисата от „Работещо момиче“ призна, че в последните четири години не е получила нито един припадък, а сред ключовите моменти, довели до подобрението й, бил и разводът с Антонио Бандерас през 2014 г.

„Когато си жена, трябва да въртиш цялата къща, да обръщаш внимание на съпруга си, да будуваш по цели нощи с децата и отгоре на всичкото – да ходиш на работа. Мисля, че до ден днешен не мога да спя нощем“, пошегува се още звездата.