Първата дама на САЩ Мелания Тръмп бе облечена вчера с яке с надпис: "Изобщо не ми пука, а на теб?", когато се качи на самолет, с който отлетя от Вашингтон към Тексас. Тя посети център за деца мигранти, отделени от родителите си на границата между САЩ и Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Надписът бе на гърба на зеленото ѝ яке с качулка. Когато бе попитана какво послание отправя дрехата на първата дама, говорителката Стефани Гришам каза: "Това е яке. Няма скрито послание. Надявам се, че след днешната важна визита в Тексас, медиите няма да изберат да се фокусират върху гардероба й".

След това президентът Доналд Тръмп защити избора на облекло на съпругата си при заминаването ѝ към границата. Според него надписът показвал отношението ѝ към медиите, разпрострняващи според него "фалшиви новини".

Първата дама се преоблече с бледожълто яке, преди самолетът да кацне в Макалън, Тексас, за посещението в центъра, където са настанени 55 деца мигранти. Мелания Тръмп посети центъра само ден след като президентът Доналд Тръмп смени курса и нареди семействата, влизащи от Мексико нелегално в САЩ, да не бъдат разделяни, отбеляза Ройтерс.