Тълпа от хора изпълни улиците на Мемфис, щата Тенеси, за да се прости с легендата на блуса Би Би Кинг, предадоха световните информационни агенции.

Начело на траурната процесия облечени в черно членове на брас бенда "Майти соулс" изпълниха "Когато светците маршируват".

Пред катафалката с ковчега вървеше барабанистът Род Бланд, син на покойния блус певец Боби "Блу" Бланд, който носеше една от прочутите китари от марката "Гибсън", галено наричани Лусил от Би Би Кинг.



Шествието премина по прочутата улица "Бийл", осеяна с множество блус клубове и ресторанти.

Дъждът не попречи на почитателите, местни знаменитости и близки и приятели на Краля на блуса да го изпратят в последния му път.



Би Би Кинг почина на 89-годишна възраст на 14 май в Лас Вегас. На 27 май тленните му останки бяха докарани в Мемфис - града, в който през 40-те години на миналия век той се прочува като певец и диджей с името Бийл Стрийт Блус Бой. От Мемфис ковчегът с тленните останки на Би Би Кинг потегли по магистрала 61, известна като Магистралата на блуса, към родния град на певеца Индианола, щата Мисисипи, където Краля на блуса ще бъде погребан в събота.