Една от най-лиричните рок групи у нас - „Мери Бойс Бенд”, посреща пролетта със сборен албум.

„20 години Мери Бойс Бенд” включва записи, осъществени на юбилейния им концерт в Sofia Live Club преди месец. Смесването и аналоговият мастеринг са дело на Юлиан Янев. Поезията на Мария Мутафчиева и чувствените китари на половинката й Миро се разгръщат в 19 любими песни - синглите от албумите: „Непознати улици“, „Само за теб“ и „Дългият път към дома“, както и новите, неиздадени досега: „Излишни думи“, „Приказка за нас“ и „Телефонът звъни“.

„Заслужава си да споделиш емоцията от един концерт и с хора, които не са успели да присъстват. Затова, когато има възможност, записваме и издаваме такива важни музикални събития. Наясно сме, че всеки концерт е уникален и няма как да се повтори. Когато го слушаш обаче, имаш възможност да го изживееш отново“, разказва Мери.

Първото участие на групата в такъв формат е през далечната 1995-та на единствената тогава музикална сцена в София – прочутия „Кънтри клуб”. Днес, след многобройни концерти, албуми, награди и песента „Непознати улици“ в учебника по музика, „Мери Бойс Бенд” е една от най-успешните и обичани групи в България.