Актрисите, които са в центъра на емоционалната история от черната комедия ''У дома през август'', спечелиха признанието на Американската филмова академия в категориите главна женска роля и поддържаща женска роля.

Мерил Стрийп се включва в борбата за престижната награда за рекордния 18-и път, като тазгодишната номинация има шанс да донесе четвърта Оскарова статуетка в богатата й колекция. За Джулия Робъртс тази номинация може да означава втора награда „Оскар“ в кариерата й, като цели 13 години делят актрисата от бляскавата церемония, на която тя грабна отличието за главна женска роля с участието си в „Ерин Брокович“.

Преди броени дни Робъртс сподели пред медиите, че смята живота след 30-ата си годишнина за „истинска благословия“. Съвсем различно, обаче, е отношението на героинята й Барбара в ''У дома през август'' към реалността. Барбара е най-голямата дъщеря в семейство Уестън, в много отношения може да бъде определена като най-силния и въздействащ персонаж. Затрупана с нерви и грижи, тя се опитва да подреди хаоса, който цари в дома на родителите й, в разрушения й брак и в главата на обърканата й 14-годишна дъщеря. „За мен беше интересно да изиграя някого, който е докоснал дъното, стигнал е дори под него и се опитва да се оттласне към повърхността“, коментира актрисата.



Екранният образ на Мерил Стрийп, която държи рекорда за най-много актьорски номинации в историята на наградите „Оскар“, също е предизвикателство, дори за актриса от нейната величина. Вайълет е истинско чудовище, което вместо огън, бълва цигарен дим и саркастични забележки. Пряма, избухлива и винаги готова за провокации, тя е онова необходимо зло, което обединява останалите членове на семейство Уестън около трапезата у дома. „Един актьор трябва да бъде готов да се връща при болката отново и отново. Но това не е никак забавно. Затова първоначално отказвах да го направя“, споделя Стрийп.



Тъжно-смешната история на ''У дома през август'' ще срещне зрителите пред големия екран с още куп известни имена от света на киното, в това число Юън Макгрегър, Бенедикт Къмбърбач, Дърмот Мълрони, Сам Шепърд, Джулиет Люис.

''У дома през август'' идва в кината у нас на 31 януари 2014 год.