66-годишната легендарна актриса, Мерил Стрийп, сподели на страницата си във Фейсбук история от миналото, която вдъхнови и въодушеви милионни нейни почитателки.

Трикратната носителка на „Оскар“ припомни за един много тъжен ден, когато като неизвестна актриса се е опитала да получи роля във филма "Кинг Конг" през 1976 г.

"На тази фотография, това съм аз, връщам се от кастинг за филма "Кинг Конг", където ми казаха, че съм "много грозна" за ролята. Това беше ключов момент за мен. Това, едно лошо мнение можеше да унищожи мечтите ми за актьорска кариера и да ме накара да загубя вяра в себе си. Дълбоко си поех въздух и си казах: "Много ми е мъчно, че мислите, че съм прекалено грозна за вашия филм. Но това е само едно мнение в море от хиляди различни и сега отивам да потърся положителна енергия. Днес имам 18 номинации за Оскар" , пише холивудската звезда под снимката, на която е на 27 г. и се вози в метро.

Като че ли Мерил, която безспорно има най-много номинации за престижната награда, е объркала бройката. Всъщност тя има 19 номинации ако се вземе предвид и номинацията за филма "Into The Woods" от тази година. Истината е, че на въпросният кастинг режисьорът Дино де Лаурентис е казал за Мерил Стрийп, че е грозна, но го е казал на италиански език. "Грозна е. Защо ми я доведе?, казал Дино на сина му, без да подозира, че пред него стои образована жена, която перфектно говори италиански. Когато тя му е отговорила на италиански, той изглеждал все едно някой го е застрелял. Ролята във филма е била дадена на Джесика Ланг, пише БГНЕС.

*Джесика Ланг граба ролята