Топмоделът Биляна Йотовска, олимпийката Мерлин Арно и шоу-явлението Метин, който стана прочут с участието си в „България търси талант”, организирано от Слави Трифонов, ще блеснат на държавното републиканско първенство по фитнес и културизъм, което събира почитатели в зала "Универсиада" на 7 и 8 октомври.
Хищникът и Пришълецът ще се развихрят на сцената благодарение на невероятния талант на Метин, а един от най-красивите ни модели - Биляна Йотовска, която често печели приза в категория „Бикини”, ще се бори за титлата абсолютен шампион. Тя ще представи и своя модна линия за спортисти. Олимпийката Мерлин Арно, която се изявява и като популярен дизайнер, е решена да докаже, че създаването на тоалети от висшата мода не е пречка да изваеш перфектно тяло.

Събитието се организира от Draganichki Team на известния български състезател и треньор по културизъм Данаил Драганички. За престижните призове в отделните категории, както и за титлата абсолютен шампион ще се борят над 300 участника от 50 клуба в цялата страна, като сред конкурентите има световни и европейски шампиони. Надпреварата е под шапката на Международната федерация по бодибилдинг и фитнес IFBB. Две големи видеостени ще позволят на всеки зрител да види в подробности всичко, което се случва на сцената.
Държавното състезание по културизъм и фитнес ще бъде открито с официална церемония в събота, 7 октомври, в 14 ч., а в 11 ч. в неделя стартират финалите. През двата дни на състезанието гостите ще могат да научат как да изваят тялото си и да си тръгнат с различни продукти за по-добър външен вид. Тези, които не са успели да се снабдят с билети, ще могат да гледат състезанието на живо – ще има лайв стрийм.