Миглена Ангелова пое ново предизвикателство, този път като организатор на пролетен благотворителен бал. По този повод тя гордо сподели с приятели и почитатели новина за особите, които е успяла да приобщи към идеята и събитието, което предстои на 25 март в хотел "Маринела".

"И така - НОВИНА, НОВИНА: двама любими мои корифеи в провеждането на търгове: Богдан Томов и Игор Марковски ще водят търга на 25 март - първият благотворителен търг, който организирам съвместно с "Национално Движение Овация за Отговорни Млади Шофьори"! Сърдечно благодаря и на двама ви за добротата, сърдечността и страхотната подкрепа", написа във Фейсбук журналистката. "Top, top, top! Средствата се събират за деца, пострадали от ПТП, и разпределянето им ще става с кураторството на БЧК", допълни и разясни тя.

Събитието ще събере на едно място популярни творчески и бизнес личности, които по свой авангарден начин променят България. Водещи на търговете ще бъдат Богдан Томов и Игор Марковски, които ще бъдат в красивата компания на Гери Дончева и Моника Цветанова.

Средствата от благотворителния бал са предназначени за деца, пострадали при ПТП, а разпределението им ще става с кураторството на БЧК. „Много се радвам, че много важни за мен личности откликнаха на поканата. Ще съберем много отбрано общество. И дори някои българи, които имат голям бизнес в чужбина, ще дойдат специално за търга”, сподели Ангелова. Любопитна подробност е, че покрай този проект Ангелова среща един човек, от когото се е интересувала години наред. Съдбата обаче, си знае работата – и й поднася изненадата в точния момент. „Срещнах авторката на картина, която имам от 20 години вкъщи. Купена е в първата година на „Искрено и лично” в bTV – и то след едно много тежко предаване. Минах покрай една витрина, видях картина, която ми грабна погледа, и влязох в магазина. Казаха, че е рисувана от млада, още неизвестна художничка. Помня, че казах нещо от типа на “със сигурност ще е много известна скоро”.

Картината изобразява кон, излизащ от пламъците на адов пожар. Няма да се спирам сега на това, колко пъти съм я гледала и съм излизала от поредните пламъци почти по същия начин. През годините няколко пъти съм питала за художничката, която рисува коне (Виктория Стоянова, б.а.), но така и не я научих нищо повече. А сега се оказа, че 20 години по-късно я срещнах покрай проекта. Изумителна жена! Страхотни картини”, разказва пред "Блиц" с вълнение Ангелова.