За Миглена Ангелова продължават да се интересуват и зрителите, и особено мъжете, попаднали случайно или не в живота й. След като я свалиха от екран, Мадам “Искрено и лично” изчезна от светския живот и за новите й приключения не знаем почти нищо. Вижте какво сподели тя пред репортер на “ШОУ”.

- Разбрах, че фирмата на съпруга ти Живко Чакракчиев, която ти оглави за известно време, вече не е ваша... Какво стана с дълговете на БДЖ към вас?

- БДЖ. Любимата ми болна тема. Ето там и в момента продължават да работят чиновници, които откровено са крали. Ако крадеш заедно с тях, или помагаш в съсипването на държавното предприятие, нямаш проблеми. Искате ли примери?

Пред очите ми, с активната благословия на предишното правителство, беше съсипана една фирма от чиновническата, безнаказана мафия, за която законите на държавата не съществуват, и от тяхното неспазване. Ама на никого не му пука. Фирмата на мъжа ми честно охраняваше БДЖ. И до ден-днешен не са доизплатени пари в размер на милион и половина лева. За лихвите за забавяне дори не говорим. За наказателните постановления, които държавата ти пише, и за неизплащането, на които те бие, докато сама не ти плаща, също да не говорим!..

Отделно от тази неизплатена сума, всеки, който се явява на конкурс по закона за обществени поръчки, внася гаранция за добро изпълнение – хитър чиновническо-мафиотски ход за безлихвено кредитиране – и тези пари не ти ги връщат, нямало ги. В случая става дума за 76 000 лева. Заедно с липсващите пари на частния бизнес, който със сетни сили издържа чиновниците, няма и виновни.

Още не са доизплатени 30 000 лева, но в счетоводството на БДЖ те са отчетени като изплатени. Ето тези хора – от средния чиновнически ешелон, бих искала да видя в новините, проснати на пода с белезници на ръцете и снимани откъм гърба.

- Не зная дали си чела, но един от твоите стари герои – Стефан Боснов, от когото съм лично “ощипана” с пари и аз, продължава да твърди, че си била тв манипулатор...

- Той нека си твърди, каквото иска – ти нали знаеш от собствен опит за какъв човек говорим. Учудвам се, че към хора като него изобщо има обществен интерес. Аз го осъдих, но още не съм взела парите. Като от много други...

- Бившият затворник, който очевидно не те забравя, продължава да се предлага за интервю из вестниците и да разказва за теб...

- Бих го посъветвала да напише книга за мен. В нея може да развихри в пълна степен фантазиите си.

- По мое впечатление, след всички мъже, които в една или друга степен те използваха за собствен пиар, най-сетне си омъжена за мъж, който истински те обича...

- Живко е изключително добър, но винаги има какво още да се желае от един мъж!.. /смях – б.а./

- Не исках да те закачам по темата за братя Бедникови. Само ми кажи кой от двамата според теб е “злият гений”?

- Жоро.

- Всъщност, Меги, къде се изгуби, с какво се занимаваш и какви са плановете ти за бъдещето?

- Не съм се изгубила. Убедена съм дори, че напоследък съвсем се намерих. Благодарна съм на съдбата си – при мен винаги всичко става в най-правилния момент. И както и да изглежда на пръв поглед, аз отдавна знам, че е за добро и само трябва да го открия това добро... А иначе от седмица-две предупреждавам вкъщи, че текат последните ми за този жизнен период дни на домакиня – каквото съм им наготвила, наготвила съм, поглезила, отменила... Скоро пак ще надяна работния хомот. Но не питай засега какво точно – проектът е мащабен и отговорен, но е отново в моето поприще – телевизионната журналистика.

- Напоследък е на мода всеки свален от екрана водещ, като Милен Цветков, да се замисля за своя собствена интернет телевизия. Откриха такава и твоите “приятели” братя Бедникови...

- Интернет телевизията е някак по-честна. Поне в българската медийна действителност. Там е ясно колко хора те гледат и тези цифри няма как да бъдат манипулирани. Поне пред собствениците или авторите на въпросната ТВ. Мнението ми е, че Милен Цветков малко избърза.

Не премисли, не погледа, не направи много изводи, но всеки от нас изминава свой път и той може би ще компенсира пропуските си по-късно. Това е негова работа. Ако ми се обади и го интересува какво мисля, ще му кажа повече.

- Макар и не на екран, предполагам, че се интересуваш от ставащото в политиката и обществения живот. Любопитно ми е какво мислиш, като гледаш телевизия, да речем...

- Знаете ли колко хора работят в България? Малко над 600 000. Мисля, че като извадим от това число чиновниците, то имената на работодателите на останалите трябва да бъдат съобщавани поименно на национални празници. Това са герои! Държава, в която е по-изгодно да не работиш, да не си предприемач, е фалирала държава. И изобщо не е необходимо да си голям специалист, за да разбереш, че така няма как да продължи. Министър Дянков нали обича лично да проверява как се работи на практика – нека се срещне с кредиторите на държавните предприятия. Те ще му разкажат интересни лични истории за днешната „икономика”.

Аз самата мога да му опиша схемата. Ако иска, може да се дегизира и да опита да получи лиценз или документ от държавна институция за който си иска бизнес – чиновникът ще го съблече с поглед, ще оцени на око евентуалната му печалба през следващите десет години, в случай че като роб работи денонощно, и ще му поиска между 60 и 70% подкуп още днес, авансово.

Ето това е най-страшното, защото е повсеместно. А какво е правил Трактора и целият селскостопански двор, Цветелина и останалата градина, честно казано, са бели кахъри. Истинската мафия - държавната чиновническа мафия, никой не я преследва, а тя ежедневно взима такива жертви, че всички ние кървим.