Екипът на „Преди обед” по bTV гостува в дома на Миглена Борисова, за да сподели най-хубавата новина след емоциите кухнята на MasterChef – дългоочаквано бебе.

Преводачката, която владее свободно 5 езика, призна, че кулинарното шоу наистина е променило живота й, макар и в най-неочакваната посока. Освен предложението за брак, което получи заедно със символичната престилка – билет за най-желаната кухня в България, кулинарката и любимият й – Гошко от Враца ще си имат бебе. 

Миглена разказа, че се е запознала със спецификите на различни национални кухни от първа ръка, докато е живяла и работила в Испания, Англия и Италия, но е намерила любовта на живота си в родния Видин. Миглена се връща в България, за да се грижи за болния си баща и преоткрива радостите на селския бит. На трапезата си слага предимно домашно произведени продукти от градината, признава, че се е научила да коли и транжира прасе, за да удовлетворява апетита към месото на своя бъдещ съпруг.



Колоритната участничка в MasterChef признава, че е запалена по кулинарията още от малка, когато баба й я е научила да меси. Пред екипа на „Преди обед” тя разказа, че традицията в нейното семейство е ястието от обяд да не се повтаря вечерта. Така е натрупала много опит с българската кухня, а близо 10-годишният й живот в Европа й е дал поглед и върху интернационалните вкусове. Миглена споделя, че винаги е промотирала родните рецепти пред приятели-чужденци. В Андалусия, например, възприемали таратора като „бяло гаспачо” и това била една от малкото форми, в които консумирали краставици. Английските й приятели оценявали най-високо традиционната мусака и пълнени чушки с кайма и ориз.



Миглена разказа и за трудностите при напускането на България – с нелегален автобус, без контакт с близките, отивайки при семейство в Аликанте, с което се запознава в интернет и получава обещание за тримесечна работа като детегледачка. След близо десетилетие живот в най-големите европейски столици хоби-готвачката признава, че сърцето й винаги е било свързано с родния дом, с двора и близката гора. След здравословните проблеми на баща си, тя и за миг не се е поколебала да се завърне окончателно в родния дом и да смени преводаческата дейност със селскостопанския труд. Казва, че се е научила на всичко само за едно лято и се гордее с постигнатите резултати – големите и вкусни домати, който сама е отгледала и двете яренца, родени преди дни с нейна помощ. Участничката в MasterChef разказва, че на практика отглеждането на храната е станало повод и за запознанството й с мъжа й. Той й е донесъл испански разсад за чесън и зехтин, а оттом се е намесила съдбата.