Миглена Каканашева - третият участник, напуснал Базата на "Къртицата" - пред Avtora.com за участието си в реалити шоуто, 100 Кила, Жени Калканджиева и Денис Родман.

-Къде сбърка в стратегията си?

- Истината е, че напуснах шоуто, защото Къртицата победи. Мисля, че останах неразбрана. Безкрайно мъчно ми е, че в момента не съм вътре.

През цялото време се опитвах да убедя играчите, че съм искрена. В нито един момент не съм разглеждала себе си отделно от тях. В реалния свят работя постоянно в екип и не мога да си представя да постигна нещо без него. Така играх и в шоуто.

Може би предназначението на силните играчи, въпреки че аз не се смятам за най-силния играч, е да проправят път на Групата до финала.

-Продължаваш да си убедена, че Жени Калканджиева е Къртицата.

- Към момента - да. Къртицата, според мен, задължително трябва да се търси в провалените мисии.

Преди да вляза в Базата мислех, че Жени е силна жена, постигнала страшно много. Очаквах тя да бъде човекът, който постоянно ще насърчава и мотивира. Преди всяка мисия обаче Жени обяснява колко трудно е всичко, как няма да се справим, как трябва да се откажем предварително.

Иска ми се да вярвам, че Жени се е държала така, защото тя е Къртицата, а не защото не е такава, каквато всички ние виждаме отвън - силна и безкрайно много постигнала жена.

- Защо реши да участваш в "Къртицата" - заради предизвикателството или заради парите?

- Аз съм собственик на модна къща и в началото исках да популяризирам марката си.

Още в първите дни обаче забравих за външния свят и "Къртицата" стана всичко за мен. Раздадох се за тази игра. Постоянно сънувах участниците.

Така че причината да вляза е съвкупност - моето личностно израстване, популяризирането на марката ми, самата игра - всичко.  

- Кои са най-добрите играчи от тези, които останаха в Базата?

- Моите фаворити са Марина и Любо. Силните играчи са тези, които успяват да оцелеят до финала, но не сменяйки позициите си, за да се нагласят спрямо Групата, а тези, които успяват, казвайки каквото мислят. А Любо е точно такъв играч. Безкрайно много го харесвам и ще го подкрепям.

- Вече се забрави, че Денис Родман беше част от шоуто - с какво ще го запомниш?

- В момента, в който Денис влезе в Базата, всички се промениха тотално. Аз лично не видях нищо лошо в него. През цялото време той коментираше с мен как смята да провокира някои от участниците. Той отлично знае, че скандалът продава.

-Какви са отношенията ви със 100 Кила?

- Явор е един от най-близките ми хора в Базата. Заедно с Марина. Те са хората, които успяха да достигнат най-близо до мен.

Това, което мога да кажа за него, е, че се чувствам много добре в компанията му. Видях едно прекрасно отношение от него. Не знам накъде ще тръгне нашият път.

Определено мога да кажа, че не ми е безразличен и в Базата съм се държала с него, следвайки изцяло вътрешните си убеждения. Не съм играла роля. С Явор нямаме абсолютно никакви уговорки.

Не мога да кажа, че съм фен на който и да е изпълнител, но много се забавлявам на парчетата му. В България единствената музикална индустрия е попфолк индустрията, а Явор успя да пробие в друга сфера и хората го обожават.

Докато бяхме в Базата, той имаше участия всяка вечер и всеки път когато се връщаше, беше толкова зареден. Според мен феновете много го обичат.