Покрай риалити форматите музикалната сцена у нас вече е доста пренаситена. Конкуренцията се увеличава и неминуемо се отразява на ангажиментите на изпълнителите, защото българският пазар не е голям.

Михаела Филева, която е една от най-актуалните БГ звезди коментира пред "24 часа": "Всъщност пазарът е доста малък и често с колеги си говорим, че има ограничен капацитет. Запълни ли се, става все по-трудно да влезеш в него. Меломаните, които наистина се интересуват от артистите и от това, което те правят, не са толкова много. Освен това публиката харесва различни стилове, а голяма част от нея слуша попфолк. Изпълнителите си помагаме едни на други, защото е трудно да си постоянно продуктивен. Подаряваме си идеи, всеки пише песни за свои колеги. Нашето поколение се подкрепяме и се държим заедно. Ако някой от нас направи силен проект, покрай него хората ще върнат интереса си към нашата музика, а това ще донесе работа на всички".

Дали новите имена на поп и арендби сцената успяха да поизместят влиянието на попфолка през последните години, Филева споделя своите наблюдения като обобщава: "Това като цяло е в по-големите градове - София, Пловдив, Варна. Във всички останали нещата не са се променили изобщо".

Михаела разказва, че досега не й се е случвало по време на клубно участие да й искат песни от репертоара на фолк звездите, но пък признава, че са й предлагали бакшиш за поздрав, пише signal.bg.

"Случвало ми се е да дойде господин в очевидно нетрезво състояние, да ми дава пари в ръцете и да ми казва: “Може ли поздрав за нашата маса?” В такъв момент е трудно да вземеш решение дали да ти стане обидно, или да отпратиш господина грубо. Много е неприятно и никога не съм вземала пари по този начин. Струва ми се неуважително към самия артист.



Ако е по време на самото ми изпълнение, се правя, че изобщо не забелязвам човека. Имаме турмениджър, а и в заведенията има охрана, които се занимават с опитващите се да прекъснат по някакъв начин изпълнението. А ако се обърнат към мен, когато не пея, отговарям, че не съм такъв тип артист, и съвсем учтиво отпращам човека. Един от малкото случаи, в които съм си позволявала да прекъсна концертно участие и да сляза от сцената, беше, когато някакви хора накъсаха салфетки и ги нахвърляха отгоре ми, очевидно във възторг от това, което виждат. Но на мен това не ми харесва" - обяснява певицата.

Въпреки че само преди броени дни излезе новият й сингъл, изпълнителката вече работи по нов проект.

"Следващият проект, който ще реализираме, ще бъде преди лятото, ще бъде отново солов. Така че в близко бъдеще нямам планирани колаборации. Към българската сцена с доста от хората, с които ми се е искало да работя, вече имаме реализирани проекти. Даже имаше един период, в който сякаш по-често правех колаборации, отколкото солови парчета. Много е приятно усещането да споделяш музикална енергия с някой, който ти е много симпатичен дори чисто човешки" - разкрива тя.

сн.: Фейсбук