Двама от най-актуалните хип-хоп изпълнители - Михаела Филева и Билян Моллов - Били Хлапето, са били задържани преди десетина дни в Слънчев бряг, пише в. „Всеки ден". Случаят е пазен досега в дълбока тайна по разпореждане на висши полицаи от Бургас. Ето какво всъщност е станало.

Филева и Хлапето са пътували за участие на концерт във Варна. Малко преди Слънчев бряг колата им „Мерцедес" е била спряна съвсем умишлено за проверка. Автомобилът е собственост на Моллов. В полицията е имало информация, че тази кола е използвана от автокрадци. Същият „Мерцедес" с идентичен регистрационен номер и номер на шаси е засичан при няколко случая на кражби на луксозни БМВ-та.

Посегателствата са ставали в София и Пловдив. Предполага се, че в Мерцедеса са били помощници на крадците, които са наблюдавали района отнякъде да не се появят ченгета. Поради тази причина возилото на Били Хлапето е бил заведено в регистър в МВР за автомобили, „присъствали на престъпления". А по оперативни данни апашите, които са ползвали колата, са били подчинени на Николай Сакалиев - Каската.



Каската е легенда в ъндърграунда. Регистриран за кражба още през далечната 1995 г., след което има 2 регистрации от 1996 година. От 1999 до 2012-а се подвизавал в автоджамбазките среди, като вече е записан 11 пъти в полицейския регистър за кражби на моторни превозни средства. Каската има 3 присъди в Пловдив и София за автокражби. До 2011 г. Сакалиев беше подчинен на крадеца Иван Илиев - Ванко. Двамата се занимаваха основно със строителна техника. От лятото на 2012 г. Кольо Каската решава да се отдели от Ванко и да създаде своя група, която действа и до ден днешен.

Михаела Филева и Били Хлапето са престояли в полицейското управление на Слънчев бряг над 4 часа, през които са били щателно разпитани. За щастие случаят завършва без последствия за тях. Михаела и Били са освободени, без да им се повдигат обвинения. Оказало се, че на Мерцедеса на Моллов бандити са направили пълен клонинг. От музикалната компанията „Монте Мюзик", към която са двамата изпълнители, потвърдиха пред „Всеки ден" за екшъна, определяйки случая като „незначителен". Според компанията Хлапето и Филева не са били арестувани, а само разпитвани. Обект на полицейския интерес е бил единствено Моллов.