Днес от 21:00 часа Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева и Галена ще празнуват рождени дни в ресторанта на MasterChef по bTV. Кулинарен урок на чешкия колега на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки - Chef Марек Радич за приготвянето на патешки гърди със зеленчуци и готвене на уред на пара ще сформират елита на топ 5 хоби-готвачи на България. Стратегията, спортната злоба и силният дух ще нажежат градуса на напрежението до крайност, защото остават само няколко крачки до титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курса в Le Cordon Bleu в Лондон.

Журито на MasterChef по bTV ще даде възможност на силен играч да прояви лидерските си качества като капитан на отбор и в същото време да подходи стратегически като избере своя опонент. Николай Немигенчев ще се изправи в планирана битка срещу Йорданка Райкова, възползвайки се от нейната разклатена емоционалност и оголен гръб. Но пазарджиклийката, обиколила целия свят, ще се постарае да обърка конспирацията като смени подхода, обедини екипа си, постигне пълно съгласие и лична отговорност на всеки един. Задачата в отборната битка ще бъде празнична – 5 обичани български музиканти ще влязат в ресторанта на MasterChef, за да отпразнуват майските си рождени дни с вкусни, интересни и впечатляващи основни ястия, приготвени за 45 минути.

Отговорната задача и привилегия да сервираш на личности като Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева, Галена и Велян Велинов, ще накара хоби-готвачите в MasterChef да тичат бързо, да сменят ясни планове в движение, да „късат шорти” и „натриват носове”. Хармонията в отборите и запазването на хладнокръвие ще окажат своето влияние в критичните моменти, а накрая капитаните лично ще представят и сервират агнешки стекове със зеленчуци и сьомга с хрупкава коричка, за да накарат гостите си да се почувстват наистина специални. Преди да стане ясно кой е екипът, впечатлил с „елексир” певците, всеки от тях ще дари своя вещ за благотворителен търг на „Футбол с кауза”, който събира средства за деца, нуждаещи се от лечение. Победителите ще спечелят важна битка, защото имат гарантирано място в топ 5, а трима ще се изправят един срещу друг в ожесточен стрес тест.