Певицата Михаела Филева и преди е споделяла, че не е близка с баща си, с който е разделена от 2-годишно дете и до ден днешен не е виждала. За първи път обаче разголи душата си в дълбока изповед за трудностите в живота й, видя HotNews. "Днес осъзнавам, че имам най-правилните хора около себе си, които безкрайно обичам. Това те прави безкрайно щастлив и свободен човек", категорична е изпълнителката.

Михаела споделя, че родителите в нейния живот са нейната майка, баба й и дядо й. "Аз не съм живяла без баща, ще префразирам този смисъл. Живяла съм с жестока майка и никога не ми е липсвала бащината фигура в живота. Благодарение на нейната смелост, имам всичко, което имам в момента", обясни пред Мон Дьо тя. "Със сигурност примера, който съм имала в живота е на силната жена, която сама се справя с всичко и жената, която избира кой да бъде до нея", допълва родната звезда, чиято кариера се развихри след участието й в "Х Фактор".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIHAELA (@mihaelafileva)

Липсата на биологичния й баща я кара днес да търси в отношенията си с мъжете - партньорство. "Рамо на което да се опра, когато имам нужда, ако аз позволя", категорична е Филева, а след това назовава и каква е истинската причина за раздялата им. "Майка ми е била страхотна героиня, тя всъщност е била жертва на домашно насилие. Именно заради това си тръгва от баща ми. Била съм на 2, когато те са се разделили. В онова време, когато е било съвсем тема табу да напуснеш мъжа си, да вземеш детето си и да търсиш пътя си абсолютно сама, тя го е направила", споделя емоционално тийн любимката и продължава: "Баба ми и дядо ми са й пазили гърба в онзи момент. Единствената бащина фигура в живота ми е била тази на моят дядо. Той беше бащата, баба ми - майката, а мама беше по-голямата сестра, която често я нямаше, защото работеше адски много, за да можеше да осигурява нещата, от които семейството се нуждае".

На въпроса дали през всичките тези години е търсила контакт с баща си, тя разказва, кога и как разбира защо е останала без родителя си. "Изобщо не съм знаела истината за тяхната раздяла. Била съм може би на 14, когато тя изобщо ми разказа защо се е разделила с него. До този момент за него се говореше само хубаво или нищо. Тя ми вменяваше, че тази липса не е фундаментална, той беше някой, койото е избрал пътя си далече от нас и това е. Преди да навърша 14, му се обадих за рождения му ден. Помолих мама да ми даде телефонния му номер, за да му се обадя. Той вдигна, пожелах му нещо по детски, а той попита кой се обажда. Казах му Михаела, а той попита коя Михаела... Тогава колкото и да бях малка, разбрах, че за него съм "Коя Михаела?". Тогава ми се загнезди такава буца на гърлото, че не успях да кажа, че аз съм дъщеря му. Виждала съм го веднъж, когато дойде да разпише международния ми паспорт, тъй като трябваше да пътувам за един фестивал. Не усетих това, което очаквах - някаква неимуверна обич, която ще мине през мен. Всичките тия клишета, че кръвта вода не става не са съвсем вярни.. Оказва се, че пропуснатото си е пропуснато и не винаги може да се навакса", разказва надълго и широко поп певицата и заключава, че в крайна сметка нищо лошо не таи към този човек.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIHAELA (@mihaelafileva)

След популярносттта й той прави опит да се свърже с нея преди няколко години. "Беше много странен разговор по телефона. Сякаш опит да кажеш "Съжалявам!", но всъщност изобщо не казваш това. Обвиняваш... Нямах потребността да го попитам защо е постъпил така. Знам, че сега той има ново семейство и искрено се надявам да е научил уроците си от пъривя опит и сега да се справя добре в ролята на баща и да е всичко онова, което не беше за мен", емоционално заключава темата Михаела.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIHAELA (@mihaelafileva)

Пред Мон Дьо младата изпълнителка не крие, че и с днешна дата преминава през доста особен период. "На особено безсилие... Наложиха ми се сбогувания. Дядо ми почина - бащата в моя живот. Много безсилен се чувстваш, безсмислено се усеща цялата тази суета и игра на его, която идва от професията ми в контекст на загуба на близък човек. Имах цялата подкрепа и любов на моя приятел Стефан, който преди два месеца загуби майка си от коронавирус. И в момента, в който си на колене, се налага да се изправиш и да бъдеш опора и силния за някой друг. Не че може да се степенува загубата, защото това е глупаво, но майката е нещо по-различно", разказа още брюнетката.