От две години Михаела Филева има връзка със симпатично момче на нейната възраст. Приятелят й се казва Стефан Радов и не е популярно лице. Той се занимава с маркетинг и няма нищо общо с музикалния бизнес. Въпреки това, гаджето на певицата проявява изключително разбиране към нейната професия и винаги се съобразява с ангажиментите й. „Благодарна съм му за това, че ме подкрепя с цялото си сърце!”, коментира изпълнителката.

Преди да се залюби със Стефан, Михаела излизаше с рапъра Павел Николов, сценичната половинка на Венци Венц. Те многократно се събираха и разделяха, но безконечните изневери на татуирания изпълнител сложиха край на връзката. След разлъката Филева бе с разбито сърце и дълго време не се осмеляваше да започне сериозна връзка, ала чаровният рекламист успял да я спечели с милото си отношение и доброто си сърце, пише Уикенд. Хора от обкръжението на певицата издават, че навръх Свети Валентин, празника на влюбените, Стефан я е изненадал по много романтичен начин. Той паднал на едно коляно, извадил годежен пръстен и й предложил брак. Михаела пък не се поколебала и веднага отговорила с „да” на въпроса „Ще се омъжиш ли за мен?”.

Изпълнителката споделила с няколко от най-близките си приятелки, че вече е сгодена. Влюбените обаче не бързали да насрочват дата за сватба заради ситуацията с коронавируса. Със сигурност не искали пищна церемония с много гости, а предпочитали скромно тържество в тесен кръг.

Филева неведнъж е коментирала, че се чувства много щастлива, откакто е обвързана със Стефан. В началото тя го криеше от любопитните погледи на почитателите си, но вече не се притеснява да пуска снимки с него. Михаела отдавна го е запознала с близките си и твърди, че всичките й приятелите са го одобрили, а майка й го обожавала.
Певицата и любимият й мъж разнообразяват връзката си, като пътуват до близки и далечни дестинации. Още преди пандемията тя бяха в Йордания, а после и в Куба на романтична почивка. За съжаление, Ковид-19 обърка плановете им и през изминлата година стигнаха само до родното Черноморие. Филева казва, че кризата не е подминала и нея - липсата на участия й се отразила зле във финансов план, но пък тя гледала оптимистично на ситуацията и вярвала, че скоро предстоят по-добри времена за всички.
През годините името на певицата е било свързвано с различни мъже.

Заради топлата й връзка с нейния продуцент Владимир Ампов - Графа навремето се появиха слухове, че отношенията им не са само професионални. Клюката гласи, че той е бил пред развод заради нея. Михаела обаче яростно отрича тези твърдения. „Изкараха ме някаква мъжемелачка, а аз не съм такава! Любовният ми живот изобщо не е толкова интересен!”, коментира Филева. Графа също беше бесен от слуховете

След като прекрати връзката си с рапъра Павел, изпълнителката се опитваше да държи личния си живот далеч от светлините на прожекторите. Говореше се, че излиза с младия писател Димитър Калбуров, както и с известния диригент Максим Ешкенази. Най-пикантните слухове я свързваха с тенис звездата Григор Димитров, но и те ня бяха официално потърдени.