Днес трябваше да се състои първият голям концерт на певицата, за който тя и екипът й се подготвят от месеци. На сцената на Sofia Live Club Михаела щеше да представи дебютния си албум в компанията на някои от най-добрите музиканти у нас начело с Ангел Дюлгеров (китара), Пламен Денчев (пиано), Радо Казасов (барабани) и Евден Димитров (бас)
Концертът пада, сега е с нова дата през май, но „Вирджиния Рекърдс“ решават да не пипат премиерата на албума, въпреки затворените магазини, въпреки невъзможността за срещи с публика и въпреки, че целият екип на компанията и самата Михаела са разпръснати по домовете си.

Звездата на Михаела Маринова изгрява в третия сезон на „Х Фактор“, когато тя достига до финалния концерт на предаването и излиза от него като любимка не само на децата, но и на техните родители. Вокалното й майсторство е неподражаемо, желанието й да върви напред – също. Саня Армутлиева стои зад нея още от времето на телевизионния формат, където е жури и ментор на певицата. След края му, става неин продуцент и мениджър, и кариерата на талантливото момиче тръгва стремглаво нагоре.
Дебютът на Михаела Маринова се казва именно „Стъпка напред“. Носи й отличия за „Най-добър дебют“, „Най-добра песен“ и „Най-добро видео“ на Музикалните награди на БГ Радио. Следват „Не ти ли стига“, „Един срещу друг“, „Листата падат“ с участието на дуото Pavell & Venci Venc’, „Очи в очи“, „Само теб“, страхотен дует с Любо Киров на хита му „Мога“ и излезлият преди дни авторски дебют на певицата „Страх от самота“.

Междувременно с майсторските си превъплъщения певицата печели публиката и два от най-рейтинговите телевизионни формати – „Като две капки вода“ и „Маскираният певец“.

Дебютният й албум е извоювана мечта за нея. Освен всичките й хитове, в него влизат и няколко неиздавани до момента парчета - „Следвай моя глас“, „Другата стая“, „Моят сън“ и „Винаги ще има утре“.
Сред авторите на песните в него са шведският тандем Ollipop и Holly Martin, написали песента „Стъпка напред“, румънският хитмейкър Кристиан Тарчеа – Мonoir, както и звездният отбор от съмишленици в лицето на Павел Николов, създал голяма част от песните в албума и колегата му Венцислав Чанов (Pavell & Venci Venc’), DARA, Михаела Филева, Кристиан Костов, Любо Киров, Евгени Димитров-Маестрото и други.

„Музикантите, артистите, продуцентите и авторите са сред най-засегнатите от кризата с вируса. Имаме нужда от позитивни знаци, от сила и от инат да продължим напред, въпреки удара, който понасяме в момента. Албумът на Михаела е нашият знак към всички колеги и обикновени хора, за които музиката е важна – не унивайте, скоро всички ще направим своите „стъпки напред“ и ще се върнем към нормалността“, споделя Саня Армутлиева.

„Стъпка напред“ излиза в дигитална версия и на CD на 26 март с медийното партньорство на радио и телевизия City и БГ радио и с подкрепата на CCC shoes & bags.

Ден след премиерата, на 27 март от 18:20 ч. Михаела Маринова ще зарадва феновете си с виртуален концерт в YouTube канала на „Вирджиния Рекърдс“, на който ще изпълни част от парчетата в „Стъпка напред“, а зрителите ще имат възможност да задават въпроси, свързани с албума.

„Стъпка наред” е наличен за поръчки на CD и във всички дигитални платформи.