Победителката в „Х Фактор” Михаела Маринова претърпя пълна промяна. От свита и притеснителна тийнейджърка със семпла прическа, певицата вече е страстна блондинка с изкусителни устни. 19-годишната сензация в българската музика разказа в интервю пред Ива Софиянска и Мон Дьо, че в момента се е посветила на ученето. Тя е студентка в първи курс в специалност режисура в Музикалната академия. Паралелно с това подготвя нова песен.

Маринова призна, че в началото на кариерата си е била изключително стеснителна и лесно се плашила. „Ако можеше да не излизам на сцената на „Х Фактор”, щеше да е най-добре, бе откровена изпълнителката. Днес обаче има самочувствие, защото е чула похвали за гласа си от Васил Найденов, Камелия Тодорова и дори Лили Иванова. След като изпълни нейна песен на финала на музикалното риалити, примата на българската музика дори я поканила на рождения си ден.
„Щастлива съм, вие го разбирайте както искате”, коментира любовния си живот Маринова. Миналата година тя се раздели с приятеля си Иво, но в момента има нов мъж до себе си.