Михаела Стоичкова хвали татко си при всеки удобен случай. "Имам най-готиния баща. Ако трябва да живея пак и да избирам втори път, искам пак него.

Никога нищо не ми е забранявал - освен татуировките. Но аз пак си направих - при това осем, а него го поставих при свършен факт.

Не е ревнив, страхотен е. Никога не ме е наказвал", сподели Мика с Росен Петров по bTV. Ден по-късно разказа още за житие-битието си в "Тази сутрин".

Всъщност по-голямата дъщеря на Камата постепенно се превръща в медийна звезда у нас, след като впечатли телевизионната аудитория на Пиренеите.

24-годишната дама преди година участва в студиото на испанската "Марка ТВ", за да коментира дербито Барселона-Реал (Мадрид).

Давид Санчес, шефът на екипа тогава, остана изумен от познанията и размаха на Михаела и предрече бляскаво бъдеще на стопроцентов спортен коментатор, пише в. "Стандарт".

"Тя има излъчване и кара всички погледи да се съсредоточат върху нея. Рядко се среща млада жена, която така спокойно и свободно да обсъжда спорните футболни ситуации", сподели журналистът на профила си в социалната мрежа Туитър. Зрителите също са били приятно изненадани от талантливата наследничка на Ицо.

Мика никога не е учила журналистика, но има награда за най-добра водеща в Испания. Тя е завършила спортен мениджмънт, но най-добрата й приятелка я е запалила по работата в медиите.

Първо била радиоводеща, а после е започнала да се явява на кастинги за тв предавания. Шест месеца крие фамилията си, за да не повлияе имиджът на баща й на бъдещите й работодатели. Докато накрая печели конкурс и се налага да напише и трите си имена.

"Искам хората да знаят, че всичко в живота си постигам сама, рядко търся помощ от баща си", бунтува се Мика и обяснява, че с много от големите футболни звезди от Иберийския полуостров се познава от дете.

"С Надал съм снимала предаване. Общуваме с Меси отдавна, голям срамежливко е. Не съм имала връзка с него никога. С Пике израснахме заедно, познавам и Шакира. Не съм спала с Григор Димитров, хора! Той ми е като брат. Жълтата преса пише само глупости за мен, правят ме на маймуна, била съм лесбийка. Лъжи, лъжи! Ние, българите, нямаме права и няма смисъл да се търси справедливост по съдебен път. В Испания не е така. Там можеш да осъдиш всеки, ако заблуждава", завършва Михаела.

Сега обаче тя е решила да се подложи на ново предизвикателство, след като напуска испанската телевизия. Иска да остане по-дълго в България, където никога не е живяла повече от месец. Най-трудно й било в началото с езика. Въпреки че знае седем, българският не е сред най-силните й.

"Когато пристигнах, бях като индианка. Ходих на уроци по български, азбуката ме подлуди". В момента е на сто процента заета със снимките за новите епизода на "Стъклен дом".

Вярва, че ще се справи добре. В сериала Михаела играе себе си. Тя ще се снима в няколко сцени и ще има връзка с един от главните герои. "В личния живот обаче не сме гаджета", застрахова се отново Мика срещу клюки.

Младите персонажи ще се запознаят с нея на купон, организиран в апартамента на един от тях. Появата й ще предизвика фурор заради това, че е дъщеря на Стоичков, но също така ще породи ревност у една от героините. "Тази покана за мен е много важна. Това е уникален момент в живота ми. Дори не съм си мечтала за подобно нещо", не крие вълнението си Михаела.

Тя е много доволна, че е заедно с майка си и баща си, само сестра й Христина е далеч - чак в Щатите. Сподели, че семейството винаги е подкрепяло Христо Стоичков.

"Майка ми никога не му е правила проблеми заради неговата заетост. А той пък вкъщи е спокоен и разбиращ, а не както го познавате в работата му. Най-хубавите ни моменти са, когато всички гледаме заедно телевизия или отиваме на кино. Нещо, което за другите хора е всекидневние."

Въпреки огромната разлика между живота в Испания и България (не в наша полза) Михаела признава:

"Чувствам се много добре. Настроена съм позитивно да живея тук. Когато свършат снимките, искам да работя в телевизията."

Когато обаче Ани Цолова я попита има ли си сега гадже, след като преди време се раздели с пилота от Формула 1 Дани Клос , красивото момиче отговори доста дипломатично: "Щастлива съм!"