В първите дни на 2019 година Михаил Билалов ще се събуди гол на театралната сцена. Причината да остане без дрехи е ролята му във френската комедия на абсурда "Двама съвсем голи мъже", която предизвика фурор в Париж и се очаква с нетърпение у нас. Премиерата е на 13 януари от 19.00 часа в Театър "Българска армия". С постановката Русенският театър гостува на столичната сцена.



В "Двама съвсем голи мъже" Билалов е в ролята на уважавания парижки адвокат и баща на две деца Ален Крамер, който се събужда гол на дивана в семейния си хол до своя колега - младия юрист Приу (Йовко Кънев). Ситуацията е конфузна: никой от мъжете няма нито спомен, нито обяснение как се е стигнало до тук. Ядосан, героят на Билалов взима пушката и набира номера на полицията. Бързо обаче се отказва да търси справедливост, след като си дава сметка колко двусмислено е положението му. Напрежението се вдига до крайност, когато вкъщи се прибира съпругата му Катрин (Петя Венелинова). За да спаси брака си и в отчаян опит да възстанови истината за себе си, Крамер изгражда камара от лъжи и попада в нови недоразумения.

Освен от абсурдните ситуации, комичният ефект се засилва от ударния диалог, интелигентните обрати и силната актьорска игра. Опитният Билалов разтърсва публиката от смях още в първата минута на представлението. А младият Йовко Кънев, изправен пред него с възглавница, скриваща притеснението му, не му отстъпва в нито една сцена. Зад "Двама съвсем голи мъже" застава Николай Урумов, който в последните години натрупа сериозен опит в неустоимата френска комедия. В хитовите „Името“ и „Прощална вечеря“ той направи брилянтни актьорски дуети с Михаил Билалов, а сега демонстрира таланта си и като режисьор.

Драматургът на пиесата - нашумелият французин Себастиан Тиери, също обича да експериментира, а понякога - и да скандализира. Освен на високата булевардна комедия, той е майстор на провокацията. През 2015 г. излезе гол на церемонията по раздаването на театралните награди "Молиер". Така Себастиян протестира пред френската министърка на културата в качеството си на синдикален лидер.