Навършиха се юбилейните 20 години, от момента, в който българин стана носител на престижната футболна награда - "Златна топка" - Христо Стоичков е отличеният.

Той искрено пожела това отличие един ден да получи и друг наш сънародник, а голямата му дъщеря - Мика го разчувства с трогателен статус в социалната мрежа, който гласи:

"Днес за мнозина е просто 19-ти декември, петък, идва уикендът... За мен, моето семейство и достойните спортни дейци, е паметен ден в историята на България - вече 20 години никой не я е пренаписал и името "Христо Стоичков" блести и до ден днешен като единственият носител на "Златната топка" от целия Балкански полуостров. Нямам думи да ви опиша гордостта си, че именно моят баща - с много труд и талант извоюва безспорния факт - той е Легенда. Много от вас със сигурност са ставали свидетели на ситуацията - разговор с чужденец, който ви пита от къде сте и получавайки отговора - от България, моментално последва от негова страна "аха Стоичков". На хората, на които им е неудобен ще напомня - "Баща ми е емблема на България"! Прекланям се пред него и с много любов му казвам: Ти си не просто носител на "Златната топка" и "Златната обувка" - ти си "златен татко! Обичаме те, велика 8-ИЦО!"



не пропусна да напомни на зложелателите, че не бива да плюят по баща й, защото той наистина заслужава уважение и всеобщо признание.