Дъщерята на Христо Стоичков - Михаела, събра 15 000 лева от благотворителния концерт и търг, които организира, за да помогне на дома за сираци в село Доганово.

Специални гости на събитието бяха децата от дома, които участваха със свое изпълнение на сцената, и героят от дома за деца в Белоградчик Марио, който спаси по-малък свой другар от смъртна опасност.

Мечтата на Марио е да стане известен футболист, а Мика го запозна с баща си.

Стоичков го прегърна и му каза, че е един истински българин и призова всички гости да се изправят на крака и да го аплодират.

Кавалерът на "Златната топка" не скри, че вечерта е специална за него:

"Откакто се прибра преди няколко месеца, Мика започна да обикаля из България, за да види какво е в страната. И срещна нещо, което за нея беше необичайно. Срещна тези деца. Парите, които ще съберем, ще бъдат малко, но обичта ще остане."

Повечето от предметите, представени на аукциона, са изработени от гостите на Мика в рубриката в предаването "Нека говорят" и от самата нея.

Сред останалите вещи бяха ръкавици на Илия Царски и Детелин Далаклиев, а картина на българския художник Васил Стоилов беше продадена най-скъпо - 1300 лв.

За каузата пяха на живо Теодора, рапърът Криско, Печенката, Преслава Мръвкова, Ангел и Моисей, Играта и Лео.

Благотворителното събитие уважиха още Кристина Димитрова, Цецо Елвиса, Любен Дилов-син, Илия Царски, Кубрат Пулев, Тити Папазов, Башар Рахал, Евтим Милошев, Любо Нейков и др.