Да върши различни действия с двете си ръце е умение, което актрисата Мила Йовович научила по време на засилените си тренировки за екшън филмите от поредицата „Заразно зло”.

Необичайният талант пък й влизал най-много в употреба в домакинството, призна наскоро тя, докато промотира последния шести епизод от франчайза.

„Вече съм като раздвоена. Мога да стрелям и премятам саби едновременно. Това наистина ми помага със задълженията вкъщи”, намигна Йовович.

Преди да застъпи на снимачния сет на който и да е от филмите под щампата на „Заразно зло”, звездата прекарва минимум два месеца в засилена физическа подготовка. Причината – тя винаги е искала сама да изпълнява всички каскади на героинята си Алис.

„Когато става дума за боравене с оръжия, съм винаги „за”. Не съм голям почитател обаче на големите машини. Всеки път, когато заговорим за каране на мотори или нещо подобно, се ужасявам”, обяснява още звездата. Тя разкри още, че дори след като е приключила работата по лентите, продължава да сънува кошмари със зомбита.