Актрисата Мила Кунис беше отличена на шеговита церемония с наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината, присъждана от театралната трупа на студентите в Харвардския университет, предаде Асошиейтед прес.

Отличието се връчва всяка година на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г.

В изявлението относно избора на тазгодишната носителка на наградата "Бухнал пудинг" беше посочено, че Мила Кунис е една от най-търсените и ярки холивудски актриси.

Връчването на приза - златна форма за пудинг, по традиция се предшества от костюмен парад по улиците на Кембридж.

34-годишната Мила Кунис, позната с ролите си в хитовата телевизионна поредица "Шеметни години" и във филми като "Черният лебед", "Приятелю, Тед", "Пътят на Юпитер" и "Палави мамчета", премина по парадния път с черен кабриолет "Бентли", обградена от студенти с перуки.

Шествието не беше подминато от протести. Към Мила Кунис бяха отправени призиви да откаже наградата в знак на протест срещу правилото на трупата да не приема жени. Поддръжници на дългогодишната традиция мъже да се превъплъщават в женски образи на свой ред настояха тя да се запази.

През последните години студентки са се явявали на прослушване за прием в трупата три пъти, но никоя от тях не е получила "обратно обаждане".

Преди церемонията, на която беше почетена Мила Кунис, от театралната трупа обявиха, че от следващата година към състава ще могат да се присъединяват жени.

Сред предишните носителки на наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината са Хелън Мирън, Марион Котияр, Клеър Дейнс, Джулиан Мур, Ан Хатауей, Хали Бери, Катрин Зита Джоунс, Ейми Полър, Кери Уошингтън.

Миналата година отличието беше присъдено на Октейвия Спенсър. Тазгодишният носител на наградата "Бухнал пудинг" за Мъж на годината е актьорът Пол Ръд. Той ще получи отличието си на 2 февруари.

Източник: Novini.bg