Миле Китич получава немска пенсия от две години. Известният певец, който сега е на 68 години, получава около 1600 евро - сума, за която биха му завидели много пенсионери. Китич плаща данъци в тази страна повече от две десетилетия, където кандидатства за място за живеене. Той реши да започне да плаща данъци в Германия през 90-те години, когато имаше война в Югославия и висока инфлация. Според източник, близък до певеца, самият той не е знаел, че е получил условие за пенсиониране.

Известният певец уж разбрал за това едва след като бил информиран от представители на фонда в Германия. Когато навършил 65 години, той получил писмо, с което му било съобщено, че може да предаде необходимите документи за пенсиониране.
Звездният изпълнител направил това само няколко месеца по-късно. Предполага се, че Китич започва да плаща данъци в Германия през 1994 г., защото това е единственият начин да получи работна виза, но тогава дори не си е мислил, че един ден ще се възползва от това.

Миле Китич плаща около 10 000 евро годишно за данъците на апартамента си в Германия. „Веднъж изгорях в живота си и оттогава се грижа за него. Въпреки че не по моя вина, през 90-те години се наложи да изплатя 100 000 марки лихви поради неплащане. Но сега плащам правилно данъците си в Германия, където имам това задължение, където и да отида, защото имам къде да живея там." - казва певецът.

Дъщерята на Миле Китич - Елена, също е певица. Тя живее със семейството си в луксозна вила, за която местните медии пишат, че струва 550 000 евро, а певицата от своя страна казва, че не е разглезена. Наскоро, баща и сподели, че по време на карантината Елена е прекарвала времето си у дома, заедно с приятел и не е излизала повече от два месеца.

снимка:инстаграм миле китич

източник: Трафик нюз