Ивета Гоцова и Боян Цветков - жената и синът на Милен Цветков, са християни от събота.

Двамата бяха покръстени в православната вяра в местната църква в гръцкото градче Пефкохори. То се намира на Касандра - първия ръкав на Халкидики.

Още вечерта и Цветков, и Ивета пуснаха снимка във фейсбук от събитието и повечето им приятели решиха, че са сключили църковен брак, тъй като тя е в бяла рокля и държи дебели бели свещи, а Цветков сияе до нея. В. “Всеки ден” излъга читателите си, като написа на първата си страница: “Милен Цветков се венча тайно”.

“Облякоха я в бяла роба, тя влезе в църковния купел и бе полята от главата до петите с вода. Така бе кръстена”, разказа журналистът, пише “24 часа”.

*Димитър Пачеджиев кръщава Боян Цветков. Ивета придържа сина си в купела

Тримата заедно с кръстниците заминали за Гърция още в петък миналата седмица. Тогава предаването “Часът на Милен Цветков” е излъчено по Нова тв на запис.

За организацията на кръщенето в събота им помогнали местни хора - техни приятели. Всичко необходимо за двете кръщенета било купено от църковния магазин.

Кръстник на 11-месечния син на Ивета и Милен - Боян, станал Димитър Пачеджиев, отдавнашен приятел на Цветков. Преди години журналистът поработи известно време в неговия колбасарски цех, след като бе свален от ефира на сутрешния блок “Здравей, България”.

Кръстница на Ивета била любимата на Пачеджиев - Милена Цветкова, която няма никаква връзка с журналиста освен имената.

По време на кръщенето двамата новопокръстени били намазани не само с миро, а и със зехтин - традиция в гръцката църква. “И още една разлика видях. На купола на църквата им в центъра бе изрисуван Исус Христос, а не Господ Бог, както е у нас”, обясни Цветков.

Ивета била кръстена, за да може и малкият Боян да бъде приет в православната вяра. Засега тя и Милен нямат намерение да сключват нито граждански, нито църковен брак. Подготвят обаче лятната си ваканция на къмпинг, където ще отседнат в кемпера на Цветков. Предаването му ще се излъчва до 26 юли.