Милена Иванова, която напусна кулинарната арена на MasterChef , гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели със зрителите на bTV своите истории за дипломата си за стругар-фрезист, опита си като собственик на шивашка фирма, любовта си към храната и мечтата си да отвори сладкарница в Търговище. Въпреки, че не е футболен запалянко е тренирала предимно мъжкия спорт, минавала е и курсове по ориентиране.

Пред Деси и Сашо тя сподели, че е особено самокритична и отчита, че е трябвало да бъде още по-прецизна и по-внимателна към детайла, но се е поддала на стреса. От досега си с Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бянки е получила много ценни и любопитни уроци за готвенето, вече прави домашна паста на семейството си и филетира рибата така, че да има само осем костици.


Дъщеря й я записва за участие в MasterChef и я изпраща към София ден преди кастинга и почти на шега тя грабва престилката. Горда с постиженията си и благодарна за подкрепата на семейството си, Милена признава, че готви от съвсем малка под въздействието на баба си. Учила е машиностроене със специалност стругар-фрезист заради бас с учителка, а след това мечтала да стане лекар. При кандидатстването си забременява с първото си дете и отлага следването, а когато прави втори опит, се оказва, че очаква второ. Дълги години се е занимавала с шиене на ишлеме, но е останала силно разочарована от некорекстността при заплащането на труда. В момента има сватбена агенция и се грижи за цялостната организация на тържествения ден. През малкото си свободно време Милена обича да пътува до екзотични дестинации, да опитва нови вкусове и да бъде сред природата.