"Чворолино", "Не'ам нерви", "Истина" - все емблематични парчета на певицата Милена Славова, любима на няколко поколения нашенци, която утре празнува своя 30-годишен юбилей на сцената.

През 90-те заклетата бунтарка напусна България и се премести в Лондон. Там записа албум, стана истинска клубна звезда и въпреки това нещо й липсваше.

Затова преди десетина години се върна отново у нас, сигурна, че само и единствено тук, на родна земя, може да се чувства истински щастлива и да намери това, което толкова дълго е търсила в чужбина. Всъщност Милена признава, че истинският рок в Лондон вече е мъртъв, а музикантите там са все по-сладникави и някак лигави - с две думи "меки китки", както ги нарича певицата. У нас обаче истинският рок, според Милена, все още е жив, а феновете на тази музика - истински и неподправени. Заклети рокаджии до гроб.

Милена споделя, че за съжаление българската музика през последните години има лек анадолски привкус. Но това не я спира в мисията й - да прави качествени парчета, които да пее пред своята любима публика.

Малко по-старите столични фенове на рока още помнят бутиковите концерти на Милена в Борисовата градина. Тогава едва няколко дузини почитатели на певицата се събираха в пространството пред лятната сцена в парка, за да чуят дрезгавият й глас. Твърде скоро след това обаче Милена стана истинска звезда - албумите й се купуваха като топъл хляб, а младежите отъждествяваха порива си към бунт, непокорство и новаторки стил с музиката й.

Но отново по стар български обичай работата се спъва - Милена споделя, че в онези времена някак все се оказва, че едни продават албумите на музикантите, а други печелят - "и накрая ние пак си карахме Ладите", казва Милена.
Сега, 30 години след старта на кариерата й на голяма сцена, тя се шегува, че има чувството, че са минали не повече от 15 години. И споделя, че между нея и публиката й има нещо много истинско и магично, без което не може да живее. "Не знам какво ще правя, ако не пея. Не мога да не пея", казва певицата.

Милена е от онези звезди, които рядко могат да останат незабелязани, най-малкото заради винаги екстравагантния си външен вид. Скъсан чорапогащник, ръкавици без пръсти или най-ярко розовото зимно палто, което можете да си представите - изпълнителката се превръща в магнит на внимание където и да се появи - от кварталния супер, до градинката пред блока, докато разхожда кучетата си. Изпълнителката винаги включва в думата семейство освен своето дете и четириногите си любимци, които често води със себе си, независимо от това какви задачи има да върши през деня.

Милена е усмихнат и много приветлив човек. Всичките й колеги знаят, че никога не е работила само за париarrow-10x10.png и хонорари, затова и я обичат толкова. Напоследък тя освен в ролята на певица пък влиза и в образа на организатор на концерти. След супер успешната й "Рок Коледа", която толкова много хареса на феновете, певицата организира и едно много специално събитие, което предстои утре - концерт, посветен на 30-годишнината й на сцена. Както "Новинар" вече писа, за шоуто у нас пристига и цигуларят Тодор Николаев. Милена признава, че решила да покани точно този музикант заради способността му да свири без ноти - "сякаш музиката е вътре в него", споделя певицата и обяснява, че младежът е страхотен импровизатор, а този жив начин на свирене много й допада.

Милена бяга от ограничението на стила и категорично отказва да определи кой е нейният - тя работи и прави музика само, когато има вдъхновение за това, а дали тя клони повече към рока, или на моменти е хеви метъл, изпълнителката никога не се е замисляла. А и не е нужно - у нас я наричат рок кралица, феновете й вече почти са изкупили билетите за шоуто утре вечер, а Милена се надява само на едно - да приключи с всичко около организацията и да се качи на сцената. Щом стане осем часа, вече всички ядове остават на заден план и тя смята да се отдаде на почитателите си докрай. Певицата се е заканила шоуто да продължи до към полунощ, а на сцената заедно с нея ще се качат колегитей и приятели Васко Кръпката, Митко Кърнев, Буги Барабата, Шеки, Бандата на Пецата, „Обратен Ефект“, „Уикеда“, „Конкурент“, „Епизод“ и Fyeld.