- Милена, турнето ти започна вчера. Как си, има ли я още тръпката от такъв тип обиколки?

- Има я, и как още. Ако беше обратното, нямаше въобще да се мобилизираме за такива концерти. Сега, както сме планирали шоуто - акустично, ще бъде още по-яко. Защото на хората ще им пееш дет се вика под носа, клубовете са камерни, с капацитет от не повече от 150-300 места. Ще стане задушевно като на домашен купон.

- С какви музиканти потегляш и защо избра акустичния формат?


- Само две китари сме - Данчо Лазаров, с когото работим заедно вече повече от десет години, и аз. Той се е заел и с беквокалите на повечето места. А акустичния формат го изисква обемът на клуба. Предвидили сме само компактни места, в които ако забием с група, ще отвеем главите на феновете. Иначе сме включили перкусии, маракаси, дайрета... ще стане приказен ънплъгд.

- Очакваш ли гост изпълнители в някои от градовете?


- В последния момент се появиха едни пичове, млада група, правят глем рок. Довечера (б.р.- респективно вчера, в „Тукан" в Студентския град) ще ги чуя на живо и ако ми харесат, ще ги взема. Инициативата е тяхна. Навити са да тръгнат изцяло на собствена издръжка, стига да присъстват. Цялата рокада става в последния момент и няма как да прекроя бюджета, за да ги включа.

- Подготвила ли си нови парчета за шоуто?


- За нови считай "Чворолино" и "Куклата Мици". Останалите са вече познати парчета като "Месо", "Робърт" и всички, за които можеш да се сетиш. Записвам активно нови неща, но аранжиментите им не са готови още.

- Кога да го очакваме?

- Ами до края на годината при благоприятен финансов вятър. Аз нямам музикална компания зад гърба си, нито яки спонсори. Плащам сама за студио, музиканти и с ясната идея, че няма възвръщаемост тази инвестиция. Един албум излиза поне 20 000 лв. Ако ги имам излишни, веднага ще ускоря записите и ще го подаря на феновете. Принципно никога не съм работила за печалба, но ми се ще поне да съм на нула с разходите.

източник: "Монитор"