Рокаджийката Милена е разочарована от тазгодишното издание на Евровизия.

"Софи наистина пее, но стилът и самата песен въобще не е за такъв конкурс", смята певицата, пише bnews.bg.

Според нея на сцената при нашето изпълнение е било скучно, липсвало е шоуто, а облеклото на нашата представителка е било крайно неподходящо.

Милена е категорична, че трябва да се подмлади и смени журито, което избира нашите представители за конкурса.

*Милена Славова (Снимка: Bulphoto)

- Проследихте ли състезанието за Евровизия?
- Аз го проследих само първата вечер, за да видя всички участващи. Харесах си швейцарците единствено, които отпаднаха, и оттам-нататък спрях да гледам, защото това за мен не беше интересно. Нищо ново, лоши копия на известни, вече направени неща. Така че спрях да го гледам, признавам си.

- Ние опитахме какво ли не, за да пробием на конкурса. Опитахме и с шоу на сцената, и със самотен изпълнител, и с кокили, и с кич, и със стил. Какво трябва да направи България, която, оказа се, е единствената страна на Балканите, която не стигна до финала?
- В интерес на истината, трябва да има шоу. Ако трябва да съм откровена, това шоу с кокилите беше десет пъти по-интересно от това, което този път имаше като представяне. Не коментирам пеенето, говорим за шоу. Софи наистина пее, но може би стилът и самата песен въобще не е за такъв конкурс.

- Тя беше сама на сцената. Загуби ли от това представянето?
- Ами, скучно беше, да не говорим... не искам да коментирам и облеклото. Особено ботушите - това беше нещо, което е по-скоро за садо-мазо събитие, но въобще не е за такова място, извинявам се много.

- Може би и ние да направим като руснаците и да изпратим следващия път народна певица или ансамбъл, или някои баби от Шоплъка?
- Ще бъде десет пъти по-интересно. Бабите от Бистрица, според мене, са много по-интересни, много по-оригинални.

- На какво парче трябва да заложим догодина? И трябва ли, според Вас, да сменим механизма, по който номинираме българската песен?
- Трябва журито да бъде от хора, които разбират от съвременна музика и да няма хора, които гласуват само за артисти, на които създават продукция. Тогава ще бъде по-отворено.

- Само млади хора ли трябва да ходят на този конкурс, или вече наложени имена?
- Не, аз мисля, че не трябва да са млади, просто трябва да са оригинални. Няма значение на каква възраст си, важно е какво можеш. Не трябва да има ограничение в това. Но като отидеш там, всичко трябва да е на ниво, не може да присъстват хора, които се учат да пеят и тормозят нашия слух. Коментирам, примерно, певицата от Албания, която беше някакво ужасно копие на Бьорг преди 15 години. Имаше много фалшиво пеене. Не е номерът само да отидеш с една хубава прическа, направена от класен фризьор, и да си облечеш последния хит рокля или гримьорът ти да е номер едно на страната. Ние не показваме моди, ние показваме песни и гласове. И шоу, трябва да има шоу! Това е шоубизнес!

- А как си обяснявате факта, че нашите съседи май не гласуват много за нас. Те се подкрепят взаимно, но ние отпаднахме, а всички те продължиха. Толкова по-хубави ли бяха песните им от нашата?
- Нищо не ми хареса, признавам си, нищо не ми хареса, аз затова и не го гледам. Още от българска страна, когато някой реши, че те подрязва, и стимулират хора, които не са толкова интересни извън страната, аз не виждам смисъл за какво да участват хора с идеи, които извън клишетата, които се създават и налагат. Ако кандидатите са 30, трябва да има 30 различни изпълнители с оригинални идеи, да не се имитират един друг и да не се копират. И да не си смучат идеи от пръстите, и да разчитат на Храбрия шивач да им ушие какви ли не дрехи, за да станат номер едно. Говорим за песен, и за глас, и за шоу!

- Да продължим, все пак, да се явяваме на Евровизия?
- Да, да, но журито да се посмени малко, наистина да гледа какво става по света.