Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Милко Калайджиев, който признава на водещата Жени Койчева, че носи по участията си точилка, естествено като атракция за новия му хит “Точилка”.

Идеята за песента “Точилка” дошла от Наско Ментата. Милко поспорил с композитора Митко Петров за ударението на думата точилка. Разбрали се ударението да е на първата сричка, според обяснението на певеца името на песента идва от свиленградското “натокана”.

Милко разказва и един любопитен факт - Наско Ментата му признал, че е пял на кръщенето на едно от момичетата, които се снимали във видеоклипа на “Точилка”. Милко възкликнал учуден:”Наско, на колко години си бил тогава?” Дуетният му партньор признал, че е бил на 13, когато започнал да пее професионално, пише planeta.tv.

Неотдавна поканили Милко да пее на сватба, като изричното желание на тъста било да пее само поп и естрада. За Милко това не е никакъв проблем, защото е натрупал огромен репертоар от всички жанрове. Посред вечерта кума на сватбата се изправил и извикал:”Бат Милко, няма ли пиленца? Искаме да се веселим.”

Милко признава, че ще има и трета песен с Наско. Първата “Частно парти”, която записаха преди година, също пожъна успех сред неговите почитатели. Преди това певецът смята да запише дует с една от своите звездни колежки. Дори водещата и певецът се обзаложиха, с коя от колежките ще бъде записан новия дует.

Популярността на тоталния си хит “За да те забравя” Милко обяснява с наличието на потребност точно в този момент, точно за подобна песен.

“Това е един вакуум, който ако се образува и си грабне песента и става страшен хит. След “Бяла роза” Славка Калчева направи толкова “девятки”, но “Бяла роза” е емблемата”, споделя певецът.

Милко Калайджиев признава, че негови приятели, след излизането на предишния му клип, му сложили нов прякор – “професора”. Сега Милко очаква дали няма да го преименуват и на “точилката”. Рождения си ден Милко ще празнува с целия Свиленград, защото празникът му съвпада с традиционния местен панаир.

“През цялото време ще пея на панаира!”, категоричен е Милко Калайджиев, пише planeta.tv.