Колоритният изпълнител Милко Калайджиев не може да приеме един от най-оборотните слухове по негов адрес, а именно този, че е от ромски произход. Мустакът на попфолка даде да се разбере веднъж завинаги каква е жилката му.

"Аз ром?! Абсолютна лъжа, нелепа измислица. Та аз произхождам от буржоазно семейство! Поколения назад съм изследвал рода си, а големият ми син дори направи родословно дърво на фамилията. Братовчедка ми Райна Калайджиева е завършила музикално училище и консерваторията. Концертира по цял свят, има уговорени за две години напред концерти в Америка и къде ли още не. Всичките ми роднините са стойностни, качествени хора и недоумявам как може да се говорят такива измислици... Възможно е тази щуротия да е хрумнала на някой болен мозък заради фамилията ми", надълго и широко обясни Калайджиев.

Мария Илиева с обещана победа в "Капките"

Другият слух, който Милко предпочете да опровергае е този дали си е присаждал коса. "Който не вярва, че косата си е моя, нека ме огледа добре. Дори ако иска да я дръпне, за да се увери", заяви изпълнителят на "Пайнер".