Милко Калайджиев е един от най-популярните изпълнители, но не се изживява като звезда. Певецът признава в интервю за „Шоу”, че сам чисти в къщата за гости в село Мезек. През последните години Милко Калайджиев е превърнал своето хоби в семеен бизнес и посвещава голяма част от времето си именно на него.


“Имам язовир, около него има огромни поляни и искам винаги да е изчистено, окосено. Всеки се възхищава от поддържането на мястото. Там е и къщата ми за гости. И там имам двор за косене около басейна, поддръжка на водата. Всичко това правя аз, защото ми доставя удоволствие. Не съм си наел работник, защото никой няма да го прави със сърце, както го правя аз.”


Калайджиев разкри още, че до броени дни ще изненада своите почитатели с нова песен, която е в друг стил. Самият той споделя, че до този момент не е правил подобно нещо. Безспорен факт е, че след участието на звездата на телевизия “Планета” в шоуто за преобразявания “Като две капки вода”, неговата популярност нарасна още повече. Певецът разказва за интереса към старите песни в поп-фолка: “Ходя по дискотеки и виждам, че се пускат нови парчета, но след определен час се започва със старите песни.

От миналата година ме канят непрекъснато на ретро партита и хората полудяват на тези песни. Може би преди бяха по-истински песните и всяка беше уникална само по себе си.” Мустакът на Републиката припомня, че песента “Къде си, батко” догодина става на 20 години, а другият му тотален хит “За да те забравя” направи своите 10 години.


“Да не говорим за останалите ми хитове - “Любовна биография” също е на 20 години! Представяш ли си за какво става на въпрос! Децата ги преоткриват тези песни и ги искат. Онзи ден бях на участие в пловдивска дискотека и гледам, че има балони с цифрата 19. Пошегувах се с тях, че са родени по времето на “Къде си, батко”. Точно така излиза! Тази песен продължава да вдига хората, чакат я с нетърпение.”