"Преслава е много добра като жури в музикалното предаване "Гласът на България". Държи се лежерно с участниците и не е строга като мен."

Това заяви пред "България Днес" фолкпевецът Милко Калайджиев, който е откривател на изпълнителката за голямата сцена.

Мустак №1 на републиката признава, че рядко гледа музикалното риалити, но в тези случаи внимателно наблюдавал участниците, които се представят на сцената.

"Забелязвам, че Преслава не им се кара, когато сгрешат. Тя е противоположна на моето поведение - аз съм строг и критичен. Просто не мога да лаская хората, ако виждам, че не се справят. Щом усетя, че нещо не е наред, няма обръщане за мен и до края мнението ми е едно и също. Достатъчно ми е един човек да ми изпее до-ре-ми, за да разбера дали има музикални способности", коментира Калайджиев.

Той призна, че би му било интересно да е част от журито в подобно предаване, защото веднага усеща, когато някой има музикален талант.

"Ако Слави Трифонов ме покани да съм жури в предаването, веднага ще приема. Много ги познавам тези, които умеят да пеят", заяви вечно усмихнатият изпълнител от Свиленград.

Милко признава, че няма много свободно време да гледа телевизия, но когато намери, много се радва на друго риалити шоу - "Денсинг старс".

Танцувалното предаване искрено го забавлявало.

"Гледам ги как се въртят по дансинга и се смея от сърце. Обаче им се радвам на някои хора, че са отишли да танцуват, и то пред толкова хора", допълни в характерния си забавен стил Калайджиев.