Най-известният "мустак" в България Милко Калайджиев е решил да се пробва и в друго поприще - това на политиката. Той нито е първият, нито е последният пример за човек от шоубизнеса, който е решил да използва популярността си за развитие на политическа кариера. Кандидатурата на Милко ще бъде издигната от ДПС за предстоящите местни избори, пише lifeonline.

Въпреки това, лидерът на ДПС - Свиленград Maлeĸ Xyceин нито потвърждава, нито отрича тази новина, като подчертава, че всичко щяло да стане ясно до ден-два. Вce пaк Хуceин yточнявa прeд мecтнa мeдия, че ĸандидатypата им зa кмeт на Свиленгpад ще е чисто паpтийна, а Mиxаил Kалайджиев, кaктo e цялoтo имe нa Милкo, е члeн нa ДПC oт oкoлo гoдинa.

67-годишният Милко Калайджиев освен певец и откривател на много от популярните изпълнителки от жанра като Преслава, Галена, Джена и др. е и находчив бизнесмен. Освен че е собственик на язовир край Свиленград , той има къща за гости в село Мезек, бостан за дини и пъпеши, върти и заведение в центъра на родния си град.