Милко Калайджиев е специален гост в предаването “Звездно” в един откровен разговор за Прошката, музиката и красотата в живота. Поводът за срещата с изпълнителя е новия му дует с Айшенур, озаглавен “Любов без граници” .

Екипът на предаването откри певеца на снимачната площадка на видеото в Пловдив. Поканата за този музикален проект идва от Айшенур, а Милко Калайджиев не се поколебава да приеме, защото харесва песента от първо слушане. Освен това, изпълнителят признава, че много харесва българския фолклор и не крие желанието си да запише и народни песни:

“Знаеш ли, колко искам да пея народна музика - признава Милко пред водещата Петя Костуркова - имам репертоар от народна музика, но само две от песните са мои - дуета “Мома Ирина” и самостоятелната, “Тракийка”, която е по моя музика. Бих искал към края на кариерата си да направя и народни песни, защото ако не се поддържат живи традициите, те ще изчезнат.”



Милко Калайджиев разказва, че в неговото семейство се спазва обичая на Сирни Заговезни с хамкането на халвата и цялото семейство много се забавлява. За него Прошката е много важна, защото ако умееш да простиш, се освобождаваш и се пречистваш духовно. Не случайно в творческата си биография има и албум със заглавието “Прошка”, който се появява на музикалния пазар преди цели 20 години. Едноименната песен пък е първият голям хит на Милко Калайджиев.

На 1 март певецът е планирал снимките на най-новия си видеоклип, въпреки че песента е готова от миналата година, той е изчаквал подходящия момент. Милко Калайджиев издава, че парчето ще бъде в типично негов стил - “весело до безобразие”.